Oraşul ÎNCREMENIT ÎN TIMP. America anilor ’50, RECLĂDITĂ în atelierul unui artist FOTO şi VIDEO

Timp de 25 de ani, fotograful american Michael Paul Smith s-a străduit să creeze un oraş care să fie expresia fidelă a Americii mijlocului secolului XX. Munca sa a fost încununată de succes, Elgin Park, creaţia sa, fiind de-a dreptul impresionantă.

24 oct. 2013, 07:38

Elgin Park nu este un oraş în care cineva ar putea locui vreodată, dar se poate spune despre el că este reprezentarea fidelă a oraşelor americane de la mijlocul secolului trecut.

El a fost creat de fotograful Michael Paul Smith, care, dând dovadă de o minuţiozitate incredibilă, a reuşit să aducă acea perioadă, de la mijlocul anilor ’50, sub ochii privitorilor anului 2013. El a avut grijă ca inclusiv maşinile să fie cele din epocă, alcătuind un peisaj extrem de realistic, macheta sa fiind la o scară de 1/24.

25 de ani i-au trebuit lui Michael Paul Smith să „clădească” acest oraş miniatural, clădirile fiind inspirate după cele din localitatea sa natală, Winchester (Massachusetts).

În Elgin Park nu sunt oameni, însă absenţa lor este compensată de prezenţa a sute de modele de autoturisme şi camioane. „Încerc să creez o stare de spirit, ceva familiar în mintea privitorului„, a declarat Smith pentru New York Times, iar încercarea i-a reuşit, munca sa bucurându-se de multe aprecieri.