Oraşul minunilor, CARACAL, promovat pe bani europeni. Vezi ce urmează să se deschidă în localitate în 2014

Jumătate de milion de lei vor fi cheltuiţi la Caracal pentru un centru turistic. Chiar dacă oraşul este cunoscut pentru legende precum macaraua uitată între blocuri sau cimitirul de pe strada Învierii, autorităţile anunţă că acum vor să promoveze clădirile istorice

14 nov. 2013, 07:30

Unul dintre cele mai cunoscute oraşe din Oltenia, Caracal, situat în sudul judetului Olt, care a intrat în atenţia românilor datorită miturilor urbani, urmează să aibă propriul centru de informare turistică, potrivit business24.ro.

Citeşte şi TRAGEDIE în Caracal: Pacientul scăpat de pe targă de medici a murit

Peste 500.000 de lei, bani proveniţi din fonduri europene, vor fi alocaţi pentru construirea centrului ce urmează să fie amplasat chiar în piaţa centrală a oraşului, lângă primărie. In incintă vvor fi disponibile multiple materiale tipărite, turiştii având de asemenea posibilitatea să utilizeze calculatoare conectate la internet. 

Avem obiective pe care să le promovam. Sunt 131 de clădiri monument istoric, dintre care şase sunt acum în diferite stadii de reabilitare. Dorim să prezentăm puncte de interes din Caracal dar şi din judeţ şi din ţară„, a declarat primarul oraşului, Eduard Ciocazanu.

Printre cele mai importante obiective turistice din oraş se numără casa lui Iancu Jianu şi Teatrul Naţional din Caracal, însă localitatea este cunoscută pentru numeroasele sale legende urbane. Printre acestea se numără şi ceasul cu cifre romane care la ora patru indică IIII. Din fericire, el a scăpat de dorinţa primăriei să îl schimbe cu ajutorul lucrătorilor CFR care se mândresc cu el.

O altă „minune” era Cimitirul eroilor din Razboiul de Independență, construit pe strada Învierii, dar aceasta a primit mai târziu alt nume, pentru a se repara gafa. De asemenea, se spune că sediul pompierilor a luat foc, iar mai mulţi romi au încercat să fure porțile grele, din metal, direct din sediul poliției. Mai mult, fabrica de pâine a fost deschisă pe strada Foametei. O altă legendă vorbeşte despre puşcăria aflată pe strada Libertăţii. Chiar dacă oficialii susţin că aceste străzi nu au existat niciodată, misterele oraşului Caracal circulă pe tot internetul.

Citeşte şi Fostul primar din Caracal şi mai mulţi funcţionari, ridicaţi în urma unor percheziţii

De asemenea, se mai vorbeşte despre macaraua blocată între blocuri, după finalizarea construcţiei, care ar fi fost demontată şi apoi transportată cu un elicopter. Legat de construcţii, mai este o „minune”. La început, a fost ridicată o statuie a unui soldat cu puşca în mână, ca apoi să fie construită chiar lângă Casa Armatei. Inedit este faptul că soldatul dă împresia că vrea să tragă în clădire. Cu toate că există şi astăzi, poziţia statuii a fost schimbată.

Ultima dintre legende este stâlpul de iluminat stradal care trece fix prin balconul unui oltean şi stâlpul de iluminat din mijlocul şinelor de tren.