Orban, de Ziua Constituţiei: Ceea ce toţi am trăit în ultimii ani arată că valorile Constituţiei trebuie permanent vegheate

Premierul Ludovic Orban afirmă duminică, în mesajul de Ziua Constituţiei, că ceea ce toţi am trăit în ultimii câţiva ani a demonstrat că valorile Constituţiei au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de orice natură de la democraţie, de la principiile statului de drept, să nu mai fie posibile. În plus, el consideră util să fie luată în calcul chiar reexaminarea sistemului constituţional şi legislativ, atunci când va fi momentul politic oportun, astfel încât democraţia să fie întărită.

08 dec. 2019, 06:50
Orban, de Ziua Constituţiei: Ceea ce toţi am trăit în ultimii ani arată că valorile Constituţiei trebuie permanent vegheate

„Ceea ce toţi am trăit însă în ultimii câţiva ani, din păcate, ne-a demonstrat că valorile Constituţiei au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de orice natură de la democraţie, de la principiile statului de drept, să nu mai fie posibile.(…) Consider în egală măsură util să luăm în calcul chiar reexaminarea sistemului constituţional şi legislativ, atunci când vom avea momentul politic oportun, astfel încât democraţia să fie întărită. Nu putem tolera sub nicio formă încălcarea Constituţiei, pentru că vrem să menţinem în siguranţă drumul european pe care România s-a înscris după căderea comunismului. Este crezul meu, ca prim-ministru, şi al întregii mele echipe de miniştri”, afirmă şeful Executivului, potrivit news.ro.

Citeşte şi Premierul Ludovic Orban, de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat. „Nu este normal”

În opinia sa, legea este una pentru toţi şi îi asigură pe români că guvernarea sa va cultiva respectul pentru lege.

„Aşteptările şi interesul cetăţenilor trebuie să fie prioritare pentru puterea decizională şi administrativă din România. Să le respectăm, să lucrăm pentru oameni, luând, la timp, cu bună credinţă şi nepărtinitor, deciziile necesare pentru progres şi binele comun”, precizează Orban.

El mai afirmă că ziua de 8 Decembrie, în care marcăm Ziua Constituţiei României, are putere de simbol al garanţiei că legea fundamentală a ţării pune în centru interesul şi drepturile cetăţenilor, statul de drept şi idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989, iar schimbările prin care a trecut de atunci societatea românească evidenţiază nevoia continuă de adaptare la prezent şi, mai ales, de îmbunătăţire în plan constituţional şi legislativ.