PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de guvernare: Sperăm să avem guvern până la Crăciun. Aşteptăm să ne cheme Iohannis la Cotroceni

Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor au semnat luni, la Parlament, acordul pentru constituirea unei coaliţii de guvernare. Cei patru au dat asigurări românilor că va fi un guvern competent şi responsabil. Aceştia îşi doresc ca noul executiv să fie învestit până la Crăciun.

21 dec. 2020, 19:19
PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de guvernare: Sperăm să avem guvern până la Crăciun. Aşteptăm să ne cheme Iohannis la Cotroceni

PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de guvernare. Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat că în cel mai scurt timp se va constitui şi noul guvern.

PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de guvernare: Anunţul făcut de Ludovic Orban

„Cetăţenii români au fost chemaţi la urne să îşi voteze favoriţii. În urma alegerilor parlamentare, trei partide, PNL, USR-PLUS, UDMR, au luat decizia să formeze o coaliţie parlamentară, care e rezultatul voinţei majoritare a poporului român. Cele trei formaţiuni politice, imediat după alegeri, au început un proces de negociere.

În urma negocierilor semnăm documentul de coaliţie. Programul de guvernare e finalizat în proporţie de aproape 100%, mai e nevoie de mici reglaje fine. Aşteptăm procedurile de constituire ale Parlamentului. Aşteptăm invitaţia preşedintelui României, pentru desemnarea premierului. Sperăm să dăm cât mai repede României un guvern competent şi responsabil.”, a declarat Orban.

Anunţul făcut de liderul USR, Dan Barna

„Acest moment e unul cu multă speranţă, şi încredere. Zilele acestea au ridicat felul de a face politică în România. Spiritul pe care îl insuflă USR l-am regăsit şi aici. E un document de peste 300 de pagini, unde s-a lucrat foarte mult şi ne dă încrederea care ne poate da o guvernare care să promită încredere. A fost un compromis responsabil. Vom continua munca şi suntem încrezători că vom avea un guvern investit până la Crăciun!”, a zis Barna.

Dacian Cioloş: Echipa guvernamentală va fi condusă de Florin Cîțu

„Pentru USR-PLUS este un moment de cotitură. Este momentul pentru care mulți dintre noi au decis acum doi, trei sau patru ani, să facă un pas în politică, să-și asume un mandat politic. Astăzi, după acești câțiva ani de când s-a constituit USR, apoi PLUS și acum USR-PLUS, avem câțiva zeci de primari, avem câteva sute de consilieri locali și județeni, 80 de parlamentari și zilele următoare vom avea și miniștrii într-un Guvern alcătuit dintr-o coaliție care este dovada unei maturități politice.

USR-PLUS ajunge la o maturitate politică, după câțiva ani de opoziție, astăzi suntem conștienți că așteptările sunt foarte mari de la noi, de la această coaliție, de la acest parteneriat în care noi am investit și investim încredere și resurse. Credem că acest parteneriat, această coaliție poate să fie un moment de cotitură și pentru România și un început de modernizare. În md clar, de la noi oamenii nu așteaptă doar să administrăm România în perioadă de criză, ci așteaptă să vadă o perspectivă și să vadă oportunități după această criză.

De aceea, ar trebui să ne asumăm o reformă a statului, depolitizarea și profesionalizarea administrației publice, pentru ca să putem investi în Sănătate, în Educație, avem oportunitatea fondurilor europene cum România nu a mai avut de 31 de ani. Asta presupune oameni competenți, oameni maturi și oameni cu viziune pe care noi credem că îi veți regăsi în echipa guvernamentală care va fi condusă de Florin Cîțu, în care noi avem toată încrederea. Un program de guvernare care vrem să fie și un semnal pentru mediul de afaceri, pentru mediul economic de care noi avem nevoie.”, a spus Cioloş.

PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de guvernare. Kelemen Hunor: Vom propune în echipă oameni foarte bine pregătiţi

„Când am luat decizia să participăm la această coaliţie am fost conştienţi că avem o misiune grea. Ne-am asumat o responsabilitate împreună cu colegii noştri. E un guvern stabil. Vom guverna astfel încât fiecare om să aibă un viitor clar şi să avem speranţa că ziua de mâine va fi mai bună. Vom propune în echipă oameni foarte bine pregătiţi, competenţi. Trebuie să lăsăm orice demagogie, trebuie să dăm răspunsurile necesare, foarte repede, foarte rapind. Lumea aşteaptă decizii conccrete. E vroba şi de o viziune pe termen mediu.”, a adăugat Kelemen Hunor.

Florin Cîţu mulţumeşte coaliţiei pentru încredere: Va fi o guvernare stabilă, de termen lung

„Mulţumesc pentru încrederea acordată. Am fost în discuţii când s-a discutat alianţa de guvernare. Va fi o guvernare stabilă, de termen lung. Program de guvernare e aproape gata. Sunt proiecte care au început deja şi vor continua, proiecte care au dat rezultate. Începând cu 2021 toate proiectele trebuie justificate pentru toată perioada. Lucrurile vor fi făcute la fel cum au fost făcute în acest an. Sper să avem un guvern învestit cât mai repede.”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Acordul de funcţionare a coaliţiei de guvernare PNL, USR-PLUS, UDMR va fi semnat luni, la ora 19