Orban, despre Videanu: Ca să-şi petreacă ultimele clipe de libertate cu mine, ar trebui să fie noapte polară

Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, a acordat un interviu publicaţiei stiripesurse.ro in care poveşteşte despre întâlnirea pe care a avut-o cu Adriean Videanu cu câteva zile înainte ca acesta să fie arestat.

30 ian. 2015, 14:48
Orban, despre Videanu: Ca să-şi petreacă ultimele clipe de libertate cu mine, ar trebui să fie noapte polară

Mai mult, cei doi au fost surprinsi de paparazzi wowbiz.ro care sustin ca intalnirea ar fi avut loc chiar in ultima noapte de libertate a lui Adriean Videanu, inainte de retinerea sa de catre DNA.

Totuşi, Orban neagă acest fapt, afirmând că întâlnirea a avut loc cu mai multe zile în urmă.

„Ca sa isi petreaca ultima noapte de libertate (n.red. in compania mea) ar trebui ca in Romania sa fie noapte polara, intrucat eu nu m-am intalnit in noaptea dinaintea arestarii cu domnul Videanu, ci m-am intalnit cu mai multe zile inainte. Nu ne-am intalnit noaptea, ci repet cu mai multe zile inainte.Singura tensiune care a existat intre noi era tensiunea dintre doi comeseni dintre care unul e fumator si celalalt e nefumator, pentru ca tot timpul fumul spre cel care e nefumator. De unde sa stiu eu ce avea sa pateasca Videanu cu multe zile in urma? Discutiile pe care le-am avut nu au absolut niciun fel de legatura cu chestiune in care este implicat astazi Videanu. E mentionata prezenta unui al treilea personaj misterios, e adevarat, era un altreilea personaj acolo, dar daca s-ar fi facut efortul sa se vada cine e al treilea personaj ar fi putut sa vada, sa intuiasca despre ce discutam noi”, afirmă Orban.

Întrebat cum comentează ancheta în care Videanu e implicat, Orban a răspuns: „Nu am obiceiul sa comentez anchete in curs de desfasurare ale DNA. Doua lucruri am de spus – ca prezumtia de nevinovatie trebuie sa ramana ca un elemnt de baza al democratiei in Romania, si doi – orice fel de persoana asupra careia exista suspiciuni ca ar fi putut comite infractiuni, in mod evident trebuie anchetata de procurori in mod profesionist si cu respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale si a dreptului la imagine.”

Videanu, Alina Bica, Dorin Cocoş şi fiul lui, aduşi la mandat: Judecătorii decid dacă îi ARESTEAZĂ

De asemenea, liderul liberal a ţinut să sublinieze faptul ca este din ce in ce mai urmarit de paparazzi „mai mult sau mai putin civili”, care ar putea fi ofiţeri acoperiţi.

„As mai comenta ceva… Nu este prima oara cand beneficiez de o atentie sporita din partea unor paparazzi mai mult sau mai putin civili. Sigur ca lucrul asta pe mine nu ma deranjeaza as putea spune chiar ca imi ofera un plus de siguranta. Dar, as vrea sa retina ca aceasta atentie nu mi se datoreaza mie, iar pozele sunt facute fara acordul meu, in mod evident. Daca as fi vrut sa vorbesc ceva secret, misterios, ocult cu Adriean Videanu nu m-as fi intalnit intr-un local public din centrul Bucurestiului. N-am de unde sa stiu. Oricum aceasta atentie sporita de care beneficiez, de care am beneficiat de-a lungul timpului s-a intensificat dupa data de 23 decembrie. Mai am si eu ochi sa vad si o anumita experienta de a deduce cand cineva iti acorda o atentie mai amre decat cea cuvenita de un trecator obisnuit”, a mai afirmat Ludovic Orban