Orban îi răspunde premierului: Relaţia nepotrivită dintre Ponta şi Băsescu afectează USL

Deputatul PNL Ludovic Orban susţine că relaţia dintre liberali şi social-democraţi nu este afectată de declaraţiile sale, ci de "relaţia nepotrivită" dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu.

18 apr. 2013, 18:07
Orban îi răspunde premierului: Relaţia nepotrivită dintre Ponta şi Băsescu afectează USL

Nu-mi face nicio plăcere să-i răspund, să polemizez cu Victor Ponta, pe de altă parte nici nu pot să las. Relaţia dintre PNL şi PSD nu este afectată de declaraţiile mele sau alte altor colegi de-ai mei, ci este afectată de alterarea mandatului pe care l-am primit de la alegători de către Victor Ponta, mai precis de deciziile pe care le ia fără acordul, fără consultarea PNL şi în primul rând de relaţia nepotrivită cu Traian Băsescu„, spune Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a catalogat declaraţia lui Victor Ponta referitoare la mai mulţi liberali care critică Guvernul drept „o obrăznicie”, adăugând că nimeni nu îl va putea împiedica să spună ceea ce el consideră că trebuie spus public.

Premierul Victor Ponta a atenţionat joi că frecventele critici ale unor liberali la adresa Guvernului riscă să deterioreze lucrurile în USL, afirmând că, pentru menţinerea unităţii, USL se poate lipsi de unele „vedete”.

„Pentru mine nu există miniştri PSD, PNL sau PC. Există miniştrii Guvernului României şi faptul că îi tratez pe toţi corect, exact cu aceeaşi măsură, ne-a ajutat pe toţi să nu avem niciun fel de problemă în interiorul Guvernului. Ceea ce există – şi mai degrabă cred că asta se percepe în viaţa publică – există câţiva oameni de la PNL, care n-au niciun fel de cădere sau mandat din partea PNL, dar care aşa, ca să vă facă dvs pe plac, mai se trezesc vorbind. Se trezesc e un termen generic, că unii se trezesc şi seara să vorbească. Până la un anumit moment o să-i ignor. De la un moment încolo sigur că o să le cer partenerilor mei de coaliţie să stabilim: eu nu am alianţă nici cu domnul Frunzăverde, nici cu domnul Roşca-Stănescu, nici cu domnul Orban. Eu am alianţă cu PNL şi cu PC. Dacă Guvernul acesta e bun, atunci e bun. Dacă Guvernul nu e bun, îl punem pe Frunzăverde să conducă ţara”, a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului, adăugând că, pentru menţinerea unităţii USL „vedetele de Dâmboviţ sau de pe alt râu” pot fi înlăturate.