Orban: PNL va depune un proiect legislativ de interzicere a traseismului politic

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că partidul pe care îl conduce va depune un proiect legislativ prin care va fi interzis traseismul politic, una dintre prevederile iniţiativei fiind ca un parlamentar să îşi piardă mandatul dacă pleacă din partidul pe listele căruia a fost ales.

28 aug. 2017, 14:32
Orban: PNL va depune un proiect legislativ de interzicere a traseismului politic

„Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi, să îşi piardă mandatul”, a anunţat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă o asemenea prevedere nu ar contraveni legii fundamentale, liderul liberal a spus că asupra acestui aspect se va pronunţa Curtea Constituţională dacă va fi sesizată.

”Dacă e neconstituţional, să se pronunţe Curtea Constituţională. Ceea ce mă priveşte pe mine ca om care fac parte din societatea românească, ca om care se întâlneşte în fiecare zi cu cetăţenii români şi care ştiu foarte bine ce gândesc oamenii, fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ şi a democraţiei în România. De-a lungul timpului s-au constituit Guverne care în votul care exista în spatele parlamentului nu aveau nici 35%”, a explicat Orban, citat de News.ro.