Orban: Trebuie să generăm o putere care să nu se mai întemeieze pe poliţie, pe parchete, servicii

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat sâmbătă că liberalii trebuie să genereze o putere care să nu se întemeieze ca până în prezent pe "structuri de autoritate, pe poliţie, pe parchete, pe servicii de informaţii asupra cărora s-a încercat controlul politic", transmite Agerpres.

31 ian. 2015, 14:14
Orban: Trebuie să generăm o putere care să nu se mai întemeieze pe poliţie, pe parchete, servicii

„Trebuie să generăm o putere politică ce să nu se întemeieze cum s-a întemeiat până astăzi pe structuri de autoritate, pe poliţie, pe parchete, pe servicii de informaţii asupra cărora s-a încercat controlul politic. Trebuie să ne întemeiem puterea politică pe consimţământul oamenilor, pe comunicarea de zi cu oamenii, pe instituţii cu adevărat democratice, cum sunt administraţiile locale”, a spus Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL.

El a susţinut că premierul Victor Ponta este în stare să facă orice pentru a rămâne la putere.

„L-aţi văzut deja, e în stare să-l laude pe preşedintele României mai mult decât pe noi, cel care l-am susţinut şi am determinat decizia oamenilor ca domnul Iohannis să ajungă preşedintele României. Domnul Ponta e în stare să dea contracte oricărui parlamentar, să angajeze orice nevastă sau orice rudă a oricărui parlamentar numai pentru a-l ţine să voteze cu Guvernul pe care îl sprijină. Domnul Ponta e în stare să ne fure orice fel de iniţiativă pe care o avem, cum de altfel şi face în ultimul timp, în care ne trezim că vorbeşte Victor Ponta despre proiectele noastre”, a afirmat Orban.

Potrivit acestuia, Victor Ponta este un „bolovan în calea dezvoltării României, frâna în calea unei evoluţii normale a acestei ţări”, liberalul susţinând că 70% dintre cetăţenii români îşi doresc schimbarea Guvernului Ponta.

„Guvernul Ponta nu mai are nicio urmă de legitimitate în afară de legalitatea aparentă pe care i-o conferă mai mult traseiştii din celelalte partide politice care sunt şi în actualul guvern decât propriul partid politic”, a susţinut liderul deputaţilor PNL.

Ludovic Orban a afirmat că obiectivul PNL este să strângă o majoritate parlamentară, garantând că există „destui parlamentari care înţeleg ce se întâmplă în România, foarte mulţi şi PSD”.

El a spus că PNL este „ultima speranţă” a cetăţenilor, punctând că liberalii „nu trebuie să exercite funcţia politică, publică, cum avem astăzi, cu aroganţă, minciună, promiţând câte în lună şi în stele”.

Liderul liberal a afirmat că PNL trebuie să aducă puterea în mâna societăţii şi a arătat că într-un viitor guvern trebuie desemnaţi oameni de calitate şi cu caracter.