Ordonanţa Militară nr. 10 ţine avioanele la sol. Lista oficială a ţărilor către care sunt suspendate zborurile

Ministrul Marcel Vela a anunţat luni seara o prelungire a suspendării zborurilor, prevăzută în Ordonanţa Militară nr. 10, care tocmai a intrat în vigoare.

27 apr. 2020, 15:58
Ordonanţa Militară nr. 10 ţine avioanele la sol. Lista oficială a ţărilor către care sunt suspendate zborurile

Zborurile către şi dinspre Spania vor fi prelungite cu încă 14 zile, a anunţat ministrul de Interne. De asemenea, „din data de 2 mai va fi prelungită cu 13 zile interdicţia zborurilor către Austria, Elveţia, SUA, Marea Britanie şi Irlanda de Nord, Olanda, Belgia, Turcia şi Iran. Interdicţia va fi valabilă până pe data pe 14 mai, inclusiv„, a mai anunţat Marcel Vela.

Citeşte şi ORDONANŢĂ MILITARĂ 10. Vela: „Ne apropiem de normalitate”. Se relaxează restricţiile pentru persoanele de peste 65 de ani LIVE

Potrivit aceleiaşi Ordonanţe nr. 10 rămân suspendate legăturile aeriene cu Italia, pentru o perioadă de 12 zile, începând cu data de 3 mai.

De asemenea, zborurile către şi dinspre Germania şi Franţa rămân suspendate cu încă zece zile, din data de 5 mai, până pe 14 mai, inclusiv

Articolul 3 din ORDONANŢA MILITARĂ 10:

Art.3 – (1) Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie 2020, până la data de 11 mai 2020, inclusiv. (2) Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Turcia şi Iran şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv. (3) Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Italia şi din această ţară către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 12 zile, începând cu data de 3 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv. (4) Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Franţa şi Germania şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 5 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv. (5) Măsurile prevăzute la alin. (1) – (4) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, servicii tehnice, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.