Orele în care oamenii iau cele mai bune decizii. Secretul cogniţiei optime, dezvăluit de Vlad Ciurea

Fiecare individ are propriul său mod de a lua decizii, influențat de starea de spirit și de circumstanțele din acel moment. Într-o abordare științifică a acestei teme, medicul Vlad Ciurea explică existența unor intervale orare favorabile și nefavorabile pentru luarea deciziilor.

11 dec. 2023, 09:31
Orele în care oamenii iau cele mai bune decizii. Secretul cogniţiei optime, dezvăluit de Vlad Ciurea
Orele în care oamenii cele mai bune decizii. Secretul cogniţiei optime, dezvăluit de Vlad Ciurea

Orele în care oamenii iau cele mai bune decizii.  Conform prof. univ. dr. Vlad Ciurea, invitat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, există două perioade distincte în care creierul uman funcționează la capacitate maximă: între orele 10-12 și 16-18. În aceste intervale, a fost dovedit că creierul operează la nivelul său optim, fără a avea nevoie de stimulente precum cafea sau alte energizante.

Citeşte şi: Ceaiul care este elixir pentru creier. Vlad Ciurea dezvăluie cele şase reguli pentru o sănătate de fier

Expertul subliniază importanța alimentației asupra funcționării creierului și recomandă optarea pentru mese ușoare și alimente sănătoase, contribuind astfel la creșterea concentrației și a capacității cognitive.

„Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă concentrez pentru elementele esențiale în cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18. Aici, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără stimulente, creierul operează perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte ușor, nu trebuie să fie copios pentru a menține concentrarea la nivelul necesar pentru a face față sarcinilor”, a declarat Vlad Ciurea.

Aceste informații oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care ritmul zilnic poate influența procesul decizional și, implicit, performanța intelectuală.

Citeşte şi: Vlad Ciurea aruncă bomba despre greșelile care distrug creierul! Cele trei exerciții care îl salvează. „Ne intoxicăm la televizor, pe telefon”

Vlad Ciurea este un medic neurochirurg român care a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. A realizat peste 23.000 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii. A fost președintele Societății de Neurochirurgie din România timp de opt ani şi face parte din boardul revistei internaționale World Neurosurgery. A publicat 33 de cărți, cea mai importantă fiind „Tratatul de neurochirurgie”. Din 2 februarie 2022 este membru de onoare al Academiei Române.