Oraşul subteran din România care dispune de restaurante, terenuri de sport şi cinematografe. Românii îşi pot organiza nunta în acest peisaj mirific

Salina Ocnele Mari, un loc fascinant și plin de istorie, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România, atrăgând anual sute de mii de vizitatori din toate colțurile lumii. Situată în județul Vâlcea, la doar 7 km de Râmnicu Vâlcea, această salină oferă nu doar un peisaj subteran impresionant, ci și o varietate de facilități care transformă locul într-un adevărat „oraș subteran”. Cu o tradiție îndelungată și o valoare turistică deosebită, Salina Ocnele Mari rămâne un loc de referință în peisajul turistic din România.
Filip Stan
13 feb. 2025, 21:45
Oraşul subteran din România care dispune de restaurante, terenuri de sport şi cinematografe. Românii îşi pot organiza nunta în acest peisaj mirific

Salina Ocnele Mari este, în prezent, cel mai vizitat obiectiv turistic din Vâlcea, atrăgând anual aproximativ 200.000 de turiști. Aceștia sunt atrași de numeroasele facilități ale salinei, care includ terenuri de sport, restaurante, cinematografe, expoziții și festivaluri, ce au contribuit la crearea unui adevărat centru de distracție și relaxare subteran. Salina Ocnele Mari reprezintă cel mai vizitat obiectiv din Vâlcea, fiind vizitat anual de ai bine 200.000 de turiști.

Una dintre atracțiile majore ale salinei este biserica ortodoxă subterană, care este și cea mai mare din România. Aceasta poartă hramul Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor, arhitecților și inginerilor constructori. Biserica oferă vizitatorilor posibilitatea de a participa la slujbe religioase, inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică și cu ocazia marilor evenimente religioase. De asemenea, salina este un loc special pentru cei care își doresc să își unească destinele, fiind posibil să se organizeze aici nunți și botezuri, potrivit Fanatik. În salina de la Ocnele Mari se află și cea mai mare biserică subterană din țara noastră.

Pe lângă avantajele spirituale, Salina Ocnele Mari oferă și un mediu benefic pentru sănătate. Aerosolii salini, temperatura constantă de 10-13 grade Celsius și aerul curat din interiorul salinei sunt factori importanți pentru care oamenii aleg să viziteze acest loc. Temperatura constantă, aerul curat și inhalațiile sunt principalii factori pentru care oamenii aleg Salina Ocnele Mari, ca un mijloc de a-și menține o bună stare de sănătate.

În plus, Salina Ocnele Mari este un loc recomandat de medici pentru menținerea sănătății, fiind folosită ca o metodă complementară de prevenire și tratament pentru afecțiuni respiratorii, precum și pentru întărirea imunității și detoxifierea organismului. Salinoterapia este o metodă alternativă, dar și complementară de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii, având în același timp beneficii demonstrate asupra întregului organism. Sarea, prin natura sa, este o substanță bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene și se comportă ca un dezinfectant natural.

Citeşte şi: Fabrica unicat în Europa de Est care urmează să se deschidă în România: „Se încadrează perfect în strategia Uniunii Europene”

De asemenea, salina oferă o temperatură constantă pe tot parcursul anului, ceea ce o face o destinație atractivă indiferent de sezon. Cei care ajung în salină se bucură de aerosolii benefici în tratarea afecțiunilor respiratorii, dar și de posibilitatea de a sta câteva ore departe de frigul sau de canicula de afară.

Orașul Ocnele Mari are o istorie fascinantă, fiind locuit încă din epoca de piatră. În jurul localității au fost descoperite urme ale unei așezări din neolitic, incluzând unelte din piatră și vase din lut ars. De asemenea, zona a fost un important centru economic încă din cele mai vechi timpuri datorită exploatării sării. Sarea a fost o resursă valoroasă pentru Ocnele Mari, un mic oraș situat la doar 7 km de Râmnicu Vâlcea. Acesta se află pe un zăcământ de sare de aproximativ 400 de metri grosime, ce se întinde pe o suprafață de 7,5 km lungime și 3 km lățime. Această resursă valoroasă a contribuit la dezvoltarea orașului, care a devenit un centru economic important pe parcursul secolelor.

Pe lângă istoricul său fascinant, Ocnele Mari a fost și un loc de interes pentru romani, care au ridicat un castru în apropiere pentru a controla zona. În perioada medievală, domnitorii valahi au monopolizat exploatarea sării, aceasta devenind o sursă semnificativă de venit pentru vistieria Țării Românești.

Pentru a ajunge la Salina Ocnele Mari, vizitatorii pot utiliza autobuze care circulă regulat, la intervale de 30 de minute, sau mai frecvent în perioadele de vârf de trafic turistic.

Totuși, nu toți vizitatorii pot beneficia de tratamentele salino-terapeutice, deoarece există anumite contraindicații pentru persoanele cu afecțiuni grave.

„Desigur, există și contraindicații, în cazul persoanelor cu tuberculoză pulmonară, micoze pulmonare, cancer bronho-pulmonar, boli infecto-contagioase, hipertensiune arterială, boala Basedow, cardiopatie cronică ischemică decompensată, infarct miocardic recent, angină pectorală cu crize frecvente, cord pulmonar cronic decompensat, epilepsie (plus alte afecțiuni neurologice ce evoluează cu pierderea stării de conștiență), claustrofobie, sarcină avansată, status asmaticus”, avertizează Anca Monea, responsabilă de sectorul turistic al salinei din Ocnele Mari.

Citeşte şi: Salariu de peste 10.000 de lei pentru români. Ce condiţii simple trebuie să îndeplinească cei care vor să aplice pentru aceste joburi. Studiile superioare nu sunt necesare

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Cu ce să stropești vița de vie ca să ai struguri parfumați și dulci. Trucul genial folosit chiar și de bunicii noștri
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care românii au pierdut-o. Nu poate fi uitată. A lăsat în urmă o carieră remarcabilă
Playtech.ro
Anunţul momentului! Când se deschide A7 până la Adjud. Imagini de ultima oră de pe şantier
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
China „evaluează” o propunere de negocieri din partea SUA: „Dacă partea americană nu îşi corectează taxele, înseamnă că este complet ipocrită”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Alertă meteo! Furtuni electrice timp de două săptămâni, avertizează AccuWeather
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Vedeta din România care așteaptă primul ei copil, la un an de la divorț! Modul inedit în care le-a dat vestea fanilor
Cancan.ro
Doliu în lumea muzicii! O cântăreață consacrată a murit într-un incendiu cumplit, de 1 Mai
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Se achită câte 91 de lei, cash sau card. Ai timp maxim 48 ore să plătești
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Băsescu s-a sucit! Pe cine va vota la prezidențiale
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Locul din România pe care să nu îl ratezi. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață