Orfani sirieni, izolaţi de jihadişti, repatriaţi din Siria în Franţa

Publicat: Vineri, 15 Martie 2019 19:59 // Actualizat: Vineri, 15 Martie 2019 20:03 // Sursa: romaniatv.net

Franţa repatriază din Siria mai mulţi copii orfani şi izolaţi de jihadişti. ”Aceşti copii sunt urmăriţi medical şi psihologic şi au fost predaţi autorităţilor judiciare”, precizează Ministerul francez de Externe într-un comunicat.

Decizia repatrierii copiilor a fost luată ”având în vedere situaţia acestor copii foarte mici, deosebit de vulnerabili”, se arată în comunicat. Persoane ”apropiate vizate” au fost informate cu privire la repatrierea lor, precizează ministerul.

Ministerul mulţumeşte Forţelor Democratice Siriene (FDS) pentru ”cooperarea lor, care a făcut posibilă această soluţie”.

Cazul copiilor unor jihadişti reprezintă o adevărată bătaie de cap pentru capitalele europene. Potrivit ministrului francez al Justiţiei Nicole Belloubet, majoritatea cetăţenilor francezi deţinuţi în aceste tabere în Kurdistanul sirian - aproximativ 150, potrivit unor surse franceze - ar fi copii, informează news.ro.

Repatrierea copiilor unor jihadişti francezi deţinuţi de forţe kurde în Siria va avea loc ” de la caz la caz”, a reiterat săptămâna aceasta preşedintele francez Emmanuel Macron, în contextul unei multiplicări a unor îndemnuri la repatrierea lor în Franţa.

La 28 februarie, familii ale unor copii care se află în Siria au depus o plângere la Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului, cu scopul de a obliga Franţa să le ofere protecţia sa acestor minori veniţi cu părinţii lor jihadişti în Siria sau născuţi în această ţară, informează news.ro.

Acest apel în favoarea repatrierilor a fost preluat de către un colectiv de actori din cadrul societăţii civile, care au apreciat că refuzul de a veni în ajutor ”acestor victime ale războiului” este ”în contradicţie cu valorile noastre” şi alimentează ”riscul de a face «bombe cu întârziere»”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
18 Aug
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H