Organele unei gravide aflate în moarte cerebrală au salvat trei vieţi

O femeie însărcinată în luna a şasea a suferit un atac cerebral şi a fost operată de urgenţă de medici, care au reuşit să salveze bebeluşul, dar nu au mai putut face nimic pentru mamă. Totuşi, organele ei au fost prelevate, cu acordul familiei, şi au ajutat la salvarea a trei vieţi.

27 feb. 2013, 06:52
Organele unei gravide aflate în moarte cerebrală au salvat trei vieţi

O femeie care peste trei luni urma să devină mamă nu a mai apucat să-şi strângă bebeluşul la piept. Tânăra a suferit un atac vascular cerebral şi era ţinută în viaţă doar de aparate. În condiţiile în care şansele de recuperare ale gravidei erau nule, medicii din Timişoara au decis să încerce să salveze măcar bebeluşul, care a venit pe lume cu o greutate de doar 900 de grame şi care acum luptă singur pentru viaţa lui.

În ciuda tragediei prin care trece, soţul femeii a fost de acord ca organele acesteia să fie donate pentru salvarea vieţilor unor persoane grav bolnave.

Medicii au prelevat organele femeii, care urmează să salveze trei vieţi. Astfel, o femeie din Bucureşti cu ficatul măcinat de o boală cruntă, va primi o nouă şansă, iar alte două persoane din Cluj vor primi rinicii gravidei.