Organele unei gravide aflate în moarte cerebrală au salvat trei vieţi

Publicat: Miercuri, 27 Februarie 2013 08:52 // Actualizat: Miercuri, 27 Februarie 2013 09:23 // Sursa: România TV

O femeie însărcinată în luna a şasea a suferit un atac cerebral şi a fost operată de urgenţă de medici, care au reuşit să salveze bebeluşul, dar nu au mai putut face nimic pentru mamă. Totuşi, organele ei au fost prelevate, cu acordul familiei, şi au ajutat la salvarea a trei vieţi.

Foto: România TV

O femeie care peste trei luni urma să devină mamă nu a mai apucat să-şi strângă bebeluşul la piept. Tânăra a suferit un atac vascular cerebral şi era ţinută în viaţă doar de aparate. În condiţiile în care şansele de recuperare ale gravidei erau nule, medicii din Timişoara au decis să încerce să salveze măcar bebeluşul, care a venit pe lume cu o greutate de doar 900 de grame şi care acum luptă singur pentru viaţa lui.

În ciuda tragediei prin care trece, soţul femeii a fost de acord ca organele acesteia să fie donate pentru salvarea vieţilor unor persoane grav bolnave.

Medicii au prelevat organele femeii, care urmează să salveze trei vieţi. Astfel, o femeie din Bucureşti cu ficatul măcinat de o boală cruntă, va primi o nouă şansă, iar alte două persoane din Cluj vor primi rinicii gravidei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
accident vascular cerebral donare organe gravidă prelevare de organe Timişoara
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
21 Jan
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H