Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Pandemia de coronavirus „se accelerează”

Pandemia de coronavirus "se accelerează" dar traiectoria ei poate fi modificată, a estimat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, solicitând ţărilor să treacă la "atac" prin testarea tuturor cazurilor şi plasându-i în carantină pe cei apropiaţi acestora, scrie AFP.

23 mart. 2020, 16:32
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Pandemia de coronavirus „se accelerează”

PANDEMIE CORONAVIRUS. „Mai mult de 300.000 de cazuri de Covid-19 au fost semnalate până acum. Este sfâşietor. Pandemia se accelerează”, dar „noi putem să-i schimbăm traiectoria”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Reprezentanţii Organizaţiei au anunţat că de luni vor fi luate măsuri şi pentru persoanele aflate în detenţie, prin limitarea vizitelor, prin consult medical periodic şi izolare. 

CORONAVIRUS în România: s-a înregistrat al şaselea deces, un bărbat din Arad de 64 de ani 

„Eforturile în lupta contra propagării maladiei ar putea să eşueze dacă neglijăm măsurile preventive în închisori”, a avertizat OMS Europa, care a subliniat că deţinuţii sunt vulnerabili din cauza condiţiilor în care trăiesc. 

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat luni că dacă viața angajaților din sistemul sanitar nu este prioritizată, mulți oameni vor muri din cauză că cei aceia care ar fi trebuit să le salveze viețile sunt bolnavi. De asemenea, șeful OMS, a spus că folosirea medicamentelor netestate, fără dovada eficacității, împotriva COVID-19 ar putea duce la speranțe false.