Orice pentru bani! Decăderea totală a tabloidului Libertatea! Tolontan și “apostolii” au ajuns complet nefrecventabili! Le promit cititorilor aragaze și mașini de tocat carne ca să le citească articolele! Concursul imposibil cu care își păcălesc cititorii! Singurul site din România care a coborât la nivelul acesta!

Probleme mari la tabloidul Libertatea. Catalin Tolontan si echipa de jurnalisti se confrunta de ceva vreme cu realitatea crunta in care din ce in ce mai putini oameni aleg sa citeasca Libertatea.ro. Chiar si in ciuda unei campanii extrem de agresive de imagine si totusi total ineficiente libertatea.ro are mari probleme in ceea ce priveste relevanta pe piata media. De cativa ani de zile echipa manageriala incearca din rasputeri sa repozitioneze publicatia din tabloid in site generalist.

07 iul. 2023, 17:53

Astazi esecul este omologat oficial prin lansarea unui “concurs” prin care cititorii sunt pacaliti sa citeasca toate articolele de pe site si sa stea ore intregi pe libertatea.ro in speranta ca pot castiga un aragaz (da, ati citit bine – aragaz) , o masina de tocat carne sau un fier de calcat. Minciuna “jurnalismului premium” si a “deontologiei” a sfarsit intr-o tentativa disperata de talcioc.

Disperati ca audienta si numarul vizitatorilor unici scad vizibil de la luna la luna, Catalin Tolontan, directorul editorial al tabloidului Libertatea a venit cu o idee de-a dreptul elucubranta: “sa dam premii cititorilor”. Plictisiti de aerul superior si doct al jurnalistilor libertatea.ro si depistand in sfarsit manipularile grosolane pe care publicatia le pune in act in aproape fiecare subiect public important, oamenii au ales sa nu mai frecventeze site-ul libertatea.ro. Site devenit in ultima perioada un produs media low quality in ciuda tuturor eforturilor de a masca acest fapt.

Depasit total de timpuri si de noile obiceiuri de consum ale oamenilor Tolontan si echipa sa de jurnalisti de presa scrisa vor sa aduca in mediul digital tombolele cu care unii dintre ei au facut avere in print la inceputul anilor 2000.

Aproape un sfert de secol mai tarziu managerii Ringier si Libertatea ii pacalesc pe oameni cu premii demne de concursurile televizate cu Romica Tociu si Cornel Palade. Intr-un demers unic pe piata media digitala din Romania, libertatea.ro ne arata ca nu exista un punct sub care nu se poate cobora. Orice pentru bani!

Concursul prin care de fapt oamenii sunt pacaliti ca pot castiga premii de care oricum nu au nevoie este strigatul de disperare al lui Catalin Tolontan in timp ce se afunda din ce in ce mai mult in irelevanta. Abandonand jurnalismul in interes public si etica acestei profesii Catalin Tolontan face ce stie mai bine… ii pacaleste pe cititori. Dupa fix reteta pe care a aplicat-o ani la rand ca redactor sef la Gazetei Sporturilor, atunci cand la taraba de ziare oamenii puteau cumpara cu ziarul de sport si CD-uri cu filme, jucarii pentru copii, strumfi sau masinute, acum propagandistul sef recurge din nou la metodele clasice de “santaj” al cititorilor.

Nicio alta institutie media respectabila din Romania nu a facut pana acum asa ceva, sa gandeasca un mecanism prin care cititorii sa fie incurajati sa faca afisari artificiale si sa para ca citesc articolele publicate pe site cand in realitate ei doar strang puncte pentru un fier de calcat. Aceasta schema de tip “suveica” are in realitate rolul de a spori incasarile financiare pentru grupul Ringier. Pacaleala nu este pusa in act doar pentru cititorii care au sanse foarte mici de a intra in posesia premiilor dar ea ii vizeaza in primul rand pe clientii de publicitate ai libertatea.ro ale caror campanii publicitare vor fi servite unor oameni care fac afisari fake pentru un aragaz.

Rebrandingul de la ziarul cu “fata de la pagina 5” in cel de tabloid popular care le da oamenilor aragaze si masini de spalat pentru a le citi articolele este intradevar un esec de proportii epice.

Concursul este de fapt o pacaleala! Cititorii nu pot castiga premiile decat cu eforturi colosale!

Va explicam mai jos pe scurt de ce concursul libertatea.ro este mai degraba o schema prin care cititorii sunt fortati sa faca afisari si click-uri pe site-ul tabloidului promitandu-le in schimb premii pe care in realitate nu le pot castiga niciodata. Ca sa aduni puncte esti obligat sa-ti faci cont pe site si apoi sa treci la treaba. Practic sa te angajezi ca si postac la site-ul lui Tolontan. Sa dai clickuri, sa pui comentarii si daca esti naiv pana la capat sa faci si donatii. Da, ati inteles bine, toate astea pentru o masina de tocat carne sau un fier de calcat.

Ca sa va faceti o idee despre cat de “imposibil” este acest concurs va oferim mai jos cateva detalii din anuntul concursului.

– 50 de puncte pentru 30 de zile consecutive de vizite pe libertatea.ro – ATENTIE! Daca intr-o zi din toata luna nu intri pe libertatea.ro nu primesti punctele

– 1 punct pentru fiecare pagină citită mai mult de 50% (în limita a maxim 30 de pagini pe zi) – ATENTIE organizatorii concursului sunt atat de “hoti” incat te pun sa dai scroll in tot articolul pentru ca sa se incarce toate bannerele din pagina, astfel incat ei sa faca bani din publicitatea afisata pe pagina iar tu sa-ti pierzi timpul sperand la un castig ce in realitate nu va veni niciodata.

– 10 puncte pentru fiecare comentariu aprobat (în limita a maxim 30 de comentarii pe zi) – ATENTIE la ce ziceam mai sus. Te transformi in postac pentru libertatea.ro ca sa ii lauzi la comentarii pe jurnalisti ca doar nu credeati ca sunt aprobate si comentariile in care lumea ii critica pe apostolii lui Tolontan.

Date fiind aceste informatii de mai sus, acum este usor sa va calculati in minte ce sanse are un cititor sa castige spre exemplu o masina de spalat (55.000 de puncte) sau o combina frigorifica (57.000 de puncte) adunand cate 30-100 de puncte in medie pe zi. Cititorii nostrii sunt mai destepti decat ai lor asa ca nu-i vom insulta cu calcule prin care sa le explicam exact de ce practic nimeni nu are nicio sansa sa castige aragazul lui Tolontan. Ai mai multe sanse sa te loveasca fulgerul in timp ce mergi cu metroul.

S-a ales praful de jurnalism de multa vreme! Ce citesc oamenii de fapt pe Libertatea.ro

O alta informatie pe care Catalin Tolontan si apostolii lui din redactie (n.r. care par toti fosti supraveghetori de la concursul scolar Cangurul), este aceea ca toti cititorii care ajung intamplator pe libertatea.ro aleg sa citeasca orice altceva mai putin stiri. Intr-o analiza facuta rapid de romaniatv.net puteti constata ca pe site-ul tabloidului libertatea.ro cititorii aleg sa citeasca in proportie de aproape 60% doar stiri mondene si despre vedete. Lucru total justificabil pentru un tabloid, dar de neasumat public pentru un dinozaur al presei precum Catalin Tolontan.

In capturile de mai jos puteti vedea care au fost cele mai citite articole de pe site-ul libertatea.ro in mai multe zile alese aleatoriu din lunile mai si iunie. Cititorii nostrii sunt mai destepti decat ai lor asa ca nu vom intra nici aici in detalii, lasand topurile de mai jos sa vorbeasca singure. Practic in imaginile ce urmeaza veti putea vedea cum libertatea.ro castiga bani de salarii pentru Tolontan si echipa din exact acelasi tip de articole pe care le publica si site-uri concurente precum Click.ro, Spynews.ro, Mediaflux.ro, Wowbiz.ro, etc.

 

Cum au reacționat managerii de presă la tombola lui Tolontan

România TV.net a luat legătura cu mai mulți manageri de presă din România pentru a le afla punctul de vedere referitor la noua bișniță a lui Tolontan și a tabloidului Libertatea. Majoritatea nu au dorit să comenteze despre acest subiect din motive ce țin de mandatare din partea trustului sau publicației la care lucrează.

Însă, jurnalistul Dan Marinescu, editor-șef la Adevărul, a subliniat că vom vedea cu toții dacă campania celor de la Libertatea va funcționa sau nu.

”Nu vreau să fac declarații despre ce fac alți colegi din presă. E treaba fiecăruia cum își administrează afacerea! Nu mă pronunț. Nu are niciun sens părerea mea, o să vedem cu toții ce se întâmplă. O să vedem ce rezultate au colegii de la Libertatea, nu știu!”, a declarat Dan Marinescu, editor-șef Adevărul.

”Permiteți-mi să nu comentez legat de acest subiect, nu am ce să spun”, a declarat Clarice Dinu redactor-șef Hotnews.

On the record, în calitate de expert media, nu în vreo altă calitate oficială ori comercială (deci vă rog nu invocati pozitia mea de presedinte BRAT sau owner de retea de publicitate online) pot spune atât:

“Din datele publice pe care le observ pe site este o actiune promotională și de marketing care îmi pare perfect legitimă.”

Printre alti manageri de presa care au refuzat sa comenteze tacticile de marketing ale Libertatea.ro dupa ce au fost contactati de RomaniaTV.net se numara cei de la Digi24.ro, Observatornews.ro, Fanatik.ro, Stirileprotv.ro si Playtech.ro.