Orkla achiziţionează compania cehă Hame

Grupul norvegian Orkla, companie de bunuri de larg consum deţinătoare de mărci lider, a intrat într-un acord pentru achiziționarea companiei de alimente de origine cehă, Hamé . Hamé Group este cel mai important producător de conserve de carne, pateuri , ready meal-uri , gemuri, ketchup , produse alimentare pentru copii și alte produse alimentare conservate şi refrigerate din Europa Centrală.

11 dec. 2015, 17:14
Orkla achiziţionează compania cehă Hame

Vânzătorul, cu sediul în Luxemburg, este un holding cu capital privat. Acordul este supus aprobării autorităților competente din domeniul concurenței, potrivit unui comunicat de presă

„Percep această schimbare într-un mod pozitiv. După o perioadă de extindere și creștere semnificativă a grupului Hamé, compania are nevoie de un proprietar experimentat, puternic, capabil să-i dea un nou impuls, să exploateze potenţialul și să sprijine Hamé în creșterea şi dezvoltarea viitoare „, a declarat Martin Štrupl , CEO al Hamé .

Hamé este o importantă companie cehă, producătoare de produse alimentare durabile și refrigerate. Tradiția companiei datează din anii 1920.
Ultima perioadă poate fi descrisă ca fiind de succes, Hamé întregistrând creşteri semnificative .
In 2014, Hamé a crescut cu 8% vânzările de produse producţie proprie și importate, ajungând la 5.548mil CZK. In primele șase luni din 2015 s-au înregistrat vânzări accelerate cu creştere de 14% faţă de aceeași perioadă a 2014.

Expansiunea veniturilor a fost cauzată de exportul tot mai mare către piețele externe cheie cum ar fi Slovacia, Ungaria, România și Germania, precum și de rezultatele positive în piața internă din Republica Cehă.

Deasemenea, în ultimii ani, Hamé şi-a extins în mod semnificativ distribuția și portofoliului de produse. La începutul anului 2014, Hamé a cumpărat în România marca La Grande Famiglia, marca sub care se comercializează în această piață produse conservate pe bază de peşte, muștar, gemuri și roșii. In plus, în octombrie 2014, Hamé a anunțat achiziționarea DOMA Prešov, cel mai mare producător slovac de maioneză, sosuri maioneză, sosuri aromate, sosuri tatar și sosuri pentru salate.

În 2015, Hamé a continuat investițiile în modernizarea producției proprii, în reînnoirea și refinanțarea propriilor branduri precum şi extinderea portofoliului de produse. In prezent, Hamé are un portofoliu de aproximativ 1.700 de tipuri de produse : pate, conserve carne, ready meal, produse vegetale, amestecuri de fructe, gemuri, compoturi, alimente pentru copii, ketchup, maioneză, sosuri tartar, baghete, sandwich-uri, siropuri și altele . Hamé exportă în aproximativ 40 de țări din întreaga lume, în cinci continente. Oferă produse sub marcile Otma , Znojmia , Hamánek , Hamé Life Style , Veselá Pastýřka , DOMA și Vasco da Gama.

Hamé deţine în present 10 unități de producție și are aproximativ 2.400 angajați . Sediul grupului este situat în Kunovice (Moravia de Sud ).
Citește mai mult pe www.hame.cz

Orkla este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața produselor alimentare de larg consum și soluții pentru băcănii și afaceri din industria brutăriei din Scandinavia, zona țărilor baltice, Europa Centrală și India. Orkla este listată la bursa din Oslo, având sediul în capitala Norvegiei. În 2014, grupul Orkla a avut o cifra de afaceri de 30 miliarde de coroane norvegiene, adică 3,1 miliarde de euro și aproximativ 13000 de angajați la sfârșitul anului 2014..