Orlando Şchiopu, un şef ISU, filmat când înjura morţii în noaptea intervenţiei la clubul Colectiv: „Lasă-i în p–a mea!” VIDEO ŞOCANT

Orlando Șchiopu, unul dintre șefii ISU, a cedat nervos în noaptea intervenţiei de la incendiul din Colectiv și a înjurat morții: "Lasă-i în p**a mea"!. Libertatea.ro a intrat în posesia unor imagini nedifuzate până acum, care surprind haosul din primele minute ale intervenţiei din noaptea de 30 octombrie 2015.

24 oct. 2019, 05:35

Filmarea pe care se aude cum şeful ISU înjură morţii a fost făcută de un subofițer ISU București Ilfov, care a ajuns cu primul echipaj de intervenție la fața locului, în seara fatidică de 30 octombrie 2015, scrie libertatea.ro.

Cele 20 de minute nu au fost văzute decât de un grup restrâns de ofițeri superiori și ascunse apoi.

Filmările nu sunt nici în dosarul Colectiv, care se judecă de 3 ani, nici în Raportul Corpului de Control, care acuza „improvizația autorităților”, adică exact ceea ce se vede în aceste filmări oficiale, care au fost făcute dispărute până azi.

Din rezumatul prezentat de Libertatea.ro, se vede haosul intervenţiei, lipsa coordonării. Primii care au intervenit au fost oamenii din club, care îi scoteau pe cei arşi, abia apoi au intrat pompierii şi echipajele de intervenţie.

La minutul 7:35 al filmării, colonelul Orlando Șchiopu, adjunctul inspectorului șef ISU, cedează nervos și înjură morții: “Lasă-i în p**a mea!”.

Cătălin Tolontan, directorul Libertatea.ro, a declarat la România TV căautorităţile au datoria să explice de ce filmul a fost ascuns până acum.

„Sunt 20 de minute socante, care ne pun pe ganduri. Inainte de orice, autoritatile sa explice, dincolo de ce contine filmul, de ce au ascuns filmul, cine a avut mandat sa fie vazut de un numar extrem de restrans de oameni in loc sa ajunga la procurori. Cand pompierii au succes dau filmele, acum au ascuns, exista informatia ca Raed Arafat a avut o copie, adusa de pompieri. Arafat si pompierii au negat ca au avut filmul, cum a facut Arafat analiza fara film? Atiau ca se filmeaza interventiile”, a declarat Cătălin Tolontan.

Citeşte şi: Asociaţia „Colectiv” consideră jignitoare afirmaţiile ministrului Lia Olguţa Vasilescu