Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite a gătit la Cotroceni pentru un președinte al României: „Era un stres enorm și o responsabilitate foarte mare”

Orlando Zaharia, juratul emisiunii Chefi la cuțite, a dezvăluit detalii despre perioada în care a lucrat ca bucătar la Cotroceni, având ocazia să gătească pentru un președinte român.

20 mart. 2024, 22:55
Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite a gătit la Cotroceni pentru un președinte al României: „Era un stres enorm și o responsabilitate foarte mare”
Chef Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite a gătit pentru un președinte al României

Orlando Zaharia este unul dintre cei patru jurați de la Chefi la cuțite. În cea de-a doua ediție a showului culinar, celebrul chef a dezvăluit detalii despre experiența sa ca bucătar la Cotroceni. Acesta a oferit și câteva detalii din interior.

Citește și: Chefi la cuţite 20 martie 2024. Cui a dat Roxana Blenche amuleta: „Farfuria ta a fost rachetă. Mi-a picat și mie fața”

Se pare că în bucătăria de la Cotorceni lucrurile se întâmplă după un anumit protocol, iar câteva detalii interesante au fost dezvăluite chiar de juratul de la Chefi la cuțite.

„În momentul în care eu am aflat că eu și echipa de la restaurant va trebui să gătim pentru mesele oficiale ale președintelui României și unde trebuie să le gătim (la Cotroceni, unde nu intrasem niciodată) a fost…Nu că o onoare, a fost memorabil pentru mine! Sunt foarte mândru de asta! Și am gătit la Cotroceni pentru un președinte al țării noastre, care la rândul lui se întâlnea cu alți președinți și nu știu, mă simțeam că reprezint România, era ceva mult mai sus decât orice masă normală, decăt un eveniment.

Era cu adevărat o responsabilitate, până și ce se întâmplă înaintea gătitului, fiindcă nu te duci acolo și te apuci de gătit. Nu! Sunt niște oameni cu care stabilești meniul, stabilești valorile nutriționale și organoleptice, le cântărim, le trimitem la laborator. Era un stres enorm și o responsabilitate foarte mare! Mi s-a întâmplat să îmi spună de la laborator: asta nu trece, nu este ok. Da, e ceva wow!”, a fost confesiunea făcută de Orlando Zaharia.

Acesta a lucrat în mai multe restaurante celebre din România și din străinătate. Și-a descoperit talentul în bucătărie pe când era doar un adolescent, la 15 ani, atunci când a început să facă practică în cadrul unui renumit hotel din Capitală. În jurl vârstei de 20 de ani, juratul și-a făcut curaj să plece și să lucreze ca bucătar pe un vapor.

Citește și: Antena 1, în impas fără celebrii bucătari consacrați. Emisiunea culinară ”Chefi la cuțite”, depășită la audiență de un film vechi de 11 ani

A fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume.

De asemenea, a fost Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar în prezent administrează restaurantele CAU din București și Constanța. În 2010, Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureștiului, în octombrie 2019 a câștigat prima ediție Chef de România, competiție dedicată bucătarilor profesioniști.