Lovitură de teatru în procesul lui Oscar Pistorius

Fratele lui Oscar Pistorius este bănuit că a şters înregistrări telefonice care ar fi putut ajuta ancheta cu privire la moartea modelului Reeva Steenkamp, ucisă de campionul paralimpic sud-african în 2013, a dezvăluit, joi, postul de radio sud-african EWN, cu 10 zile până la reluarea procesului.

02 oct. 2014, 10:59
Lovitură de teatru în procesul lui Oscar Pistorius

Oscar Pistorius, 27 de ani, va trebui să revină în faţa instanţei pe 13 octombrie, pentru dezbateri şi pronunţarea pedepsei pe care va trebui, eventual, să o ispăşească, după ce a fost declarat vinovat de ucidere din culpă şi a scăpat de verdictul de crimă cu premeditare. Potrivit EWN, anchetatorii au ajuns la concluzia că fratele lui Oscar, Carl Pistorius, ar fi sincronizat computerul său cu iPhone-ul lui Oscar, ceea ce ar explica de ce lista apelurilor şi mesajele SMS au dispărut.

Poliţia a trebuit să ceară ajutorul tehnicianului fabricantului Apple din SUA şi a fost foarte aproape de a-l inculpa şi pe Carl Pistorius, 29 de ani, potrivit postului de radio citat. Într-un comunicat de joi seara, familia lui Oscar Pistorius a reacţionat încă înaintea articolului EWN şi a declarat că „nu are cunoştinţă de vreo distrugere (de probe) efectuată de Oscar sau de o cerere a acestuia, susceptibilă să fie acceptabilă la proces sau să afecteze derularea cercetărilor”.

Instanţa a reţinut în acest proces doar o acuzaţie de omucidere din culpă, deoarece i-au lipsit probele materiale mai solide care să întărească mărturiile vecinilor treziţi de strigătele şi de focurile de armă, judecătoarea Thokozile Masipa estimând că intenţia de ucidere nu a fost demonstrată, acordându-i autorului beneficiul dubiului.

După pronunţarea sentinţei, parchetul are posibilitatea de a face apel.