OSCE: Securitatea în Europa s-a deteriorat semnificativ

Conflictul din Ucraina a provocat o deteriorare semnificativă a securităţii în Europa şi o creştere evidentă a tensiunilor dintre Rusia şi Occident, a declarat joi preşedintele Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Didier Burkhalter, informează EFE.

04 dec. 2014, 11:38
OSCE: Securitatea în Europa s-a deteriorat semnificativ

Securitatea în Europa s-a deteriorat semnificativ din cauza conflictului din Ucraina, a declarat joi preşedintele Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Didier Burkhalter.

‘Fricţiunile geopolitice sporesc şi sunt contrare obiectivului nostru declarat de a crea o comunitate a securităţii din Vancouver (Canada) şi până la Vladivostok (Rusia)’, a spus Burkhalter, în deschiderea celei de-a XXI-a reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE de la Basel, la nivel de miniştri de externe.

Didier Burkhalter a menţionat că interpretează prezenţa semnificativă a miniştrilor de externe la această reuniune – unde participă circa 50 de şefi ai diplomaţiilor – ca o recunoaştere a faptului că OSCE este platforma indicată ‘pentru a înregistra progrese în chestiuni de securitate în beneficiul tuturor’.