Reţeaua teroristă Al-Qaida a lui Ossama ben Laden urma să atace Europa

Liderul reţelei Al-Qaida voia să comită noi atacuri în Europa şi, din nou, în Statele Unite, susţin autorităţile americane care au publicat o nouă serie de documente declasificate confiscate în timpul căutărilor din Pakistan, din 2011, unde se aflase că se ascunde şeful reţelei teroriste, Ossama ben Laden.

02 mart. 2016, 20:51
Reţeaua teroristă Al-Qaida a lui Ossama ben Laden urma să atace Europa

Marţi, Direcţia de Informaţii americană a publicat cea de-a doua serie de documente confiscate în urma atacului din Pakistan, din Abbotabad, asupra ascunzătorii liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Ossama bin Laden, în mai, 2011.

O serie de 113 fişiere cu informaţii – a doua de acest fel – a fost publicată online. Aceasta cuprinde comentarii despre actualitate din perioada respectivă, planuri în desfăşurare, sfaturi pentru mujahedini, dar şi scrisori ale lui Bin Laden către familia lui sau către ţările pe care liderul reţelei teroriste le descrie ca fiind „ocupanţi”, toate traduse în Engleză din Arabă, scrie Le Figaro.

Mai multe documente ale lui Ossama conţin ameninţări clare la adresa Occidentului, iar în documentul intitulat „Discurs despre America”, destinat americanilor, şeful Al-Qaida avertizează: „Dacă mă veţi ataca, vă voi ataca!”.

Citeşte şi Bin Laden avea conturi de milioane de dolari ascunse în Sudan. Erau bani pentru finanţarea jihadului

Bin Laden a ironizat şi măsurile de securitate luate de americani după atentatele din 11 Septembrie 2011 în Europa şi în Statele Unite şi a avertizat asupraunor operaţiuni teroriste în „capitalele europene”, fără a preciza pe cele pe care le are în vedere.

Liderul Al-Qaida scria într-o scrisoare adresată lederul reţelei din Peninsula Arabă că reţeaua teroristă „trebuie să îşi extindă operaţiunile teroriste în SUA, şi nu se se limiteze doar la aruncarea în aer a avioanelor”.

În documentele găsite în ascunzătoarea din Pakistan se numără şi un testament semnat „Usama bin Muhamad”, prin care liderul reţelei intenţiona să lase o parte din averea sa personală. de mai multe milioande de dolari, teroriştilor din reţeaua lui pentru a continua jihadul.