Ostatic olandez, ucis în timp ce încerca să evadeze. Ornitologul Ewold Horn fusese răpit acum şapte ani

Ostaticul olandez Ewold Horn a fost împuşcat şi ucis de răpitorii săi, membrii grupării teroriste Abu Sayyaf, în timp ce încerca să evadeze, profitând de un schimb de focuri care a avut loc în zona în care era ţinut captiv.

31 mai 2019, 06:50
Ostatic olandez, ucis în timp ce încerca să evadeze. Ornitologul Ewold Horn fusese răpit acum şapte ani

Luptele s-au dat între militanţii grupării Abu Sayyaf şi armata guvernamentală, în junglele din zona montană a Provinciei Sulu, din sudul Filipinelor. Armata anunţă că au fost ucişi cel puţin şase terorişti şi 12 răniţi, în aproape două ore de luptă. De asemenea, opt soldaţi au fost răniţi. Printre cei ucişi se află şi soţia şefului Abu Sayyaf comandantul Radulan Sahiron,unj militant căutat de multă vreme de autorităţile din SUA şi Filipine şi pe capul căruia s-a pus un preţ de un milion de dolari.

Ornitologul Ewold Horn, ucis vineri, efectua împreună cu elveţianul Lorenzo Vinciguera, în februarie 2012, o expediţie cu scopul de a fotografia păsări rare pe arhipelagul izolat Tawi-Tawi, în apropiere de Insula Jolo, în sudul Filipinelor, unde au fost răpiţi de persoane înarmate necunoscute care i-au livrat grupării Abu Sayyaf. Atunci când au fost răpiţi, Vinciguerra avea 47 de ani, iar Horn 52 de ani. Între timp, Vinciguerra a reuşit să evadeze în decembrie 2014.