Ostatici, inclusiv americani, luaţi de o grupare islamistă la bordul unui avion cargo. Aparatul s-a prăbuşit

Gruparea islamistă Al-Shebab a luat ostatice persoanele aflate la bordul unui avion cargo care s-a prăbușit miercuri la sud de Mogadiscio, informează oficiali somalezi și martori la evenimente.

28 oct. 2015, 21:10
Ostatici, inclusiv americani, luaţi de o grupare islamistă la bordul unui avion cargo. Aparatul s-a prăbuşit

Gruparea islamistă Al-Shebab a luat ostatice persoanele aflate la bordul unui avion cargo care s-a prăbușit miercuri la sud de Mogadiscio, informează oficiali somalezi și martori citați de DPA.

 „Confirm că acum echipajul și avionul sunt în mâinile Al-Shebab”, a declarat Mohamed Hussen Shine, un purtător de cuvânt al administrației din regiune. Potrivit DPA, la bordul avionului s-ar afla 12 militari.

„Al-Shebab are avionul și echipajul. Ni s-a spus că 12 oameni erau la bord, unii dintre ei americani”, a adăugat Shine.

Pentagonul a confirmat că a existat un incident, dar a precizat că nu se aflau la bord civili sau militari americani. De asemenea, acesta a precizat că avionul nu era din SUA, ci dintr-o altă țară.

Vezi şi Avion cargo cu ŞAPTE persoane la bord, PRĂBUŞIT în Algeria

Avionul, care decolase de la Nairobi, transporta o încărcătură pentru trupele Uniunii Africane (UA) din Somalia când a aterizat forțat în condiții de ploaie torențială în jurul orei locale 14.20. Aparatul de zbor ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul de la Ballidogle, o bază militară pentru trupele aliate din regiune.

Anterior s-au făcut publice informații conform cărora trupele somaleze și ale UA au reușit să salveze ostaticii și să obțină controlul asupra avionului, notează DPA.