Otrava neurotoxică Noviciok a mai făcut o victimă. O femeie de 44 de ani a murit GALERIE FOTO

Dawn Sturgess, o femeie în vârstă de 44 de ani, a decedat duminică după-amiază la spital, unde fusese internată după ce a intrat în contact cu un agent neurotoxic, de tip Novichok, luna trecută.

09 iul. 2018, 08:31

Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit duminică după-amiază în spital, după ce a fost expusă la agentul neurotoxic Novichok, la sfârşitul lunii trecute.

Femeia era mama a trei copii. Ea a fost expusă accidental contactului cu neurotoxina care i-a provocat în cele din urmă moartea.

Atât Sturgess cât şi partenerul ei de viaţă, ar fi putut să se fi otrăvit accidental cu „vreun obiect contaminat”, în Saliybury, în data de 29 iunie. El a dat semne de contaminare chiar în ziua următoare şi a fost internat în spital, de urgenţă, în Amesbury, în dimineaţa următoare, potrivit independent.co.uk.

Citeşte şi Agentul neurotoxic cu care a fost otrăvit cuplul englez este de acelaşi tip cu cel folosit împotriva fostului dublu agent rus Skripal

Serviciile de securitate cred că cele două persoane ar fi fost expuse la acelaşi agent otrăvitor cu care au fost contaminaţi fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica lui, Iulia, în urmă cu patru luni.

Guvernul britanic a acuzat Rusia de folosirea străzilor, parcurilor și orașelor britanice drept „surse de contaminare” după aceste incidente care au provocat probleme de sănătate publică.