Ouă cu gust şi miros de citrice FOTO

Moda alimentelor sau băuturilor cu gusturi ori arome ciudate devine o obişnuinţă în Japonia. Acolo puteţi găsi cola cu gust de usturoi, frunze de arţar gătite precum cartofii prăjiţi sau prăjitura cu apă. Acum se adaugă pe listă şi ouăle cu miros de citrice.

27 feb. 2015, 10:00

Ouăle cu miros de citrice, inventate în Japonia, se numesc „yuzu tama”, pentru că miros ca fructul yuzu, unul dintre cele mai iubite citrice din Japonia, ziaruldeiasi.ro. Mai mult, ouăle au şi gustul acestui fruct.

Yuzu este un hibrid de lămâie şi portocală şi are gust de grapefruit combinat cu mandarină. Fructul se găseşte din abundenţă în regiunea Kochi, în sud-vestul insulei Shikoku şi este folosit generos în bucătăria japoneză.

Ouăle „yuzu” nu conţin aditivi chimici sau potenţiatori artificiali de gust. Ele se obţin de la găini care sunt hrănite din plin cu coajă de yuzu, alături de frunze de nap, porumb nemodificat genetic şi seminţe de susan. Ouăle rezultate nu arată diferit faţă de cele normale, dar împrăştie un miros de citrice chiar fără să fie sparte.

CITEŞTE ŞI: Arunci coaja de lamaie? 9 motive care te conving sa o pastrezi