Outline Streetart Festival închide strada Arthur Verona pentru o zi

Festivalul se derulează pe parcursul întregii săptămâni și își propune să contribuie la procesul de modernizare al sectorului 2, unde Primăria a aprobat înfrumusețarea a 9 centrale termice și a două ganguri, care au fost aduse la viață prin graffiti-urile și creativitatea artiștilor implicați

14 oct. 2022, 15:18
Outline Streetart Festival închide strada Arthur Verona pentru o zi

Asociația E.D.I.T în parteneriat cu Sweet Damage Crew organizează, în perioada 10-16 octombrie 2022, cea de-a doua ediție a festivalului Outline StreetArt, finanțat de Primăria Sectorului 2, care va lăsa Bucureștiul mai bogat cu 15 picturi murale realizate de 20 de artiști urbani. În misiunea de a transforma clădirile gri în opere de artă.

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, are loc evenimentul central al Outline Streetart Festival, pe strada Pictor Arthur Verona, care va fi închisă traficului în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Vor fi organizate workshop-uri de graffiti, benzi desenate, stickere și linogravură. O parte dintre artiștii implicați în festival vor face demonstrații de graffiti, iar vizitatorii vor putea încerca vopselurile și spray-urile.

Duminică, 16 septembrie 2022, va avea loc turul ghidat care va dezvălui picturile murale realizate în cadrul ediției #ARTogether. Turul este organizat împreună cu Interesting Times Bureau și durează aproximativ 2 ore. Harta completă a locațiilor #OutlineStreetart este disponibilă și pe Google Maps. Urmăriți paginile de Social Media ale festivalului pentru a fi la curent cu toate activitățile!

Festivalul se derulează pe parcursul întregii săptămâni și își propune să contribuie la procesul de modernizare al sectorului 2, unde Primăria a aprobat înfrumusețarea a 9 centrale termice și a două ganguri, care au fost aduse la viață prin graffiti-urile și creativitatea artiștilor implicați. Proiectului i s-a alăturat și centrul comercial MegaMall, care a pus un perete întreg (500 mp) la dispoziția artiștilor. În total vom avea peste 1.500 mp pereți de artă stradală.

„Am ales strada Arthur Verona, pentru că, de-a lungul timpului, a devenit emblematică pentru cultura artei stradale din București. Când ne gândim la artă stradală este poate primul reper care ne vine în minte. Evenimentul de sâmbătă va reuni artiștii implicați, iar participanții vor putea participa la o serie de workshop-uri creative și se vor putea înscrie la turul ghidat pe care îl organizăm duminică, 16 octombrie. ” declară Liviu Zorilă, Fondator Asociația E.D.I.T.

Prima ediție a Outline StreetArt Festival a început din convingerea că Bucureștiul merită să fie pus pe harta capitalelor urbane, prin încurajarea artei stradale și prin susținerea libertății artistice. Au fost realizate picturi care au adus împreună artiști din București dar și din alte orașe. Până acum au fost pictați peste 10.000 mp de blocuri, școli, licee, poduri, spitale, garduri sau centrale termice. Lucrări precum Moira, Brâncuși, Illo Tempore, Goethe, Podul Văcărești sau Zidul Berceniului, au readus în atenția publicului larg arta stradală.

https://outlinestreetart.ro/

| https://asociatia-edit.ro/ | https://www.facebook.com/SweetDamageCrew

Asociația E.D.I.T activează din 2016 sub forma unei organizații neguvernamentale, apolitică și non-profit. Datorită colaborărilor și a susținerii oferite de profesioniști din domenii precum Educație, Sport, Cultură, Artă și Tineret, asociația a reușit să activeze campanii de impact major, la nivel național prin programul România în Siguranță. Campania #Leapșapentruviață a fost premiată în cadrul Webstock 2021 cu locul întâi pentru „Best Influencer Campaigns”, acest program național va ajunge la 150.000 de copii și adolescenți din România, prin cursuri de educație rutieră și prim ajutor.