Ovidiu Ohanesian, despre prinderea lui Omar Hayssam: Una din cele mai mari surprize VIDEO

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea. Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acte de terorism după ce a fost găsit vinovat de răpirea în Irak, în martie 2005, a jurnaliştilor români Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion. La aflarea veştii jurnalistul Ovidiu Ohanesian s-a arătat surprins de vestea aducerii în ţară a teroristului, potrivit România TV.

19 iul. 2013, 06:01

Este una din cele mai mari suprize la care nu ne mai aşteptam, cu atât mai puţin eu. Este unul dintre cele mai importante lucruri care se puteau întâmpla pentru societatea românească. Acum, poate Omar Hayssam face lumină în multe lucruri, nu numai în răpire. Este puţin ciudat să se afle de prinderea lui de la Palatul Cotroceni, şi nu din altă parte. Palatul Cotroceni are un serviciu secret care s-a dus după Omar? Aştept dezvăluri din partea lui Omar, să ne spună acum că a uns toată politica românească, cum şi-a spălat averile din România. Sunt foarte multe lucruri intersante de aflat. Sunt foarte mule lucruri pe care le poate spune. Am mari îndoieli că el a fost adus aşa. Cred că ne-a fost un pic împis pe gât„, a declarat jurnalistul Ovidiu Ohanesian.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului. „În dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român”, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu într-un comunicat de presă intitulat „Aducerea în România a domnului Omar Hayssam”.

De asemenea, el subliniază că detalii suplimentare privind acest subiect nu pot fi prezentate presei. „Administraţia Prezidenţială înţelege interesul presei pentru acest subiect şi dorinţa de a cunoaşte detalii legate de operaţiunea de aducere în ţară a domnului Omar Hayssam, dar subliniază faptul că detalii suplimentare nu pot fi făcute publice”, se arată în comunicatul purtătorului de cuvânt.

Totodată, sunt menţionate şi mulţumirile şefului statului pentru instituţiile statului şi ofiţerii de poliţie care „timp de mai bine de 5 ani au urmărit cu tenacitate” aducerea în ţară a lui Hayssam.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei”, se mai afirmă în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Hayssam Omar este un om de afaceri sirian cu cetăţenie română născut în 1963 în Siria. El a fost implicat în criza jurnaliştilor români răpiţi în Irak în aprilie-mai 2005. Pe data de 13 iunie 2007 a fost condamnat de judecătoria competentă din România la pedeapsa maximă de 20 de ani de puşcărie.

Citeşte şi: Cine este OMAR HAYSSAM şi cum a reuşit să fugă din ţară după condamnare


loading...