Ovidiu Raeţchi, PC: Doresc instituirea asistentului responsabil de relaţia cu cetăţenii vârstnici

Deputatul conservator Ovidiu Raeţchi a depus o iniţiativă legislativă care vizează instituirea asistentului responsabil de relaţia cu cetăţenii vârstnici în instituţiile publice, informează Agerpres.

28 oct. 2013, 11:45
Ovidiu Raeţchi, PC: Doresc instituirea asistentului responsabil de relaţia cu cetăţenii vârstnici

Potrivit iniţiativei, rolul asistentului este de a asigura egalitatea de tratament a persoanelor în vârstă în faţa autorităţilor şi instituţiilor publice şi de a se asigura că persoanele în vârstă sunt tratate cu demnitate, respect şi nu sunt expuse situaţiilor care ar putea să le afecteze sănătatea ori interesele.

Asistentul asigură, la cerere, consultanţă gratuită persoanelor vârstnice în îndeplinirea formalităţilor necesare în cadrul instituţiei publice, în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă acestea. El va întocmi şi prezenta conducătorului instituţiei sau autorităţii publice, anual, un raport de activitate ce va cuprinde problemele semnalate de persoanele în vârstă în vederea îmbunătăţirii şi eficientizării activităţii instituţiei sau autorităţii publice, se arată în sursa citată.

Totodată, persoana responsabilă de relaţia cu cetăţenii vârstnici va fi un funcţionar din cadrul instituţiei publice desemnat de către conducătorul acesteia.