Ovidiu Tender, audiat la DNA: Mi s-a furat un avion. Arestarea Alinei Bica m-a bucurat

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost audiat, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Tender a declarat că a fost audiat în legătură cu un avion care i-a fost furat în urmă cu câţiva ani.

02 feb. 2015, 10:07
Ovidiu Tender, audiat la DNA: Mi s-a furat un avion. Arestarea Alinei Bica m-a bucurat

E o reclamaţie de-a mea cu privire la furtul unui avion şi am fost să continuăm discuţia referitoare la acest aspect. Sunt în calitate de reclamant, mi s-a furat un avion în urmă cu câţiva ani, am făcut un denunţ penal şi am venit să continuăm investigaţiile întrucât vreau avionul sau banii”, a declarat Tender la ieşirea de la DNA.

Întrebat despre posibilul hoţ al avionului, Tender a spus: „Mi l-a luat vânzătorul american. Vânzătorul care mi l-a vândut, având piloţii lui, l-a luat înapoi şi nu a mai dat niciun semn de viaţă. Sub pretextul că-l duce la reparat, la o verificare tehnică, mi l-a luat înapoi”.

În ceea ce priveşte dosarul Alinei Bica, în care acesta a făcut un denunţ legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, Ovidiu Tender a spus că nu a fost citat în această cauză.

Întrebat de jurnaliști dacă a apelat la Alina Bica să îl ajute în dosarul de la Tribunalul București să obțină o pedeapsă cu suspendare, omul de afaceri a replicat: ”Cu ce? Dumneaei s-a oferit ca să mă aresteze. Ea m-a ajutat ca să mă aresteze. Nu (au solicitat un milion de euro cash — n.r.) (…) Arestarea ei m-a bucurat’‘.

La finele săptămânii trecute, omul de afaceri Ovidiu Tender a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului Alinei Bica.

Denunţul a fost înaintat de Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul său, potrivit surselor citate, care nu au făcut alte precizări.

IMAGINI incredibile din timpul audierilor cu Adriean Videanu, Dorin Cocoş, Alina Bica

Alina Bica este cercetată într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzată, printre altele că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Carom.

Potrivit unor surse, Alina Bica ar fi primit mită de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat în dosarul Carom, întocmit chiar de fosta şefă a DIICOT.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihăilescu şi judecătorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat în sensul formulării unei apărări favorabile în dosarul Carom.