Ovidiu Zară, audiat la DIICOT în cazul Caracal după ce a declarat că Dincă a adus oase din cimitir în curtea ororilor

Jurnalistul Ovidiu Zară a fost chemat la DIICOT, în calitate de martor, după ce a făcut mai multe dezvăluiri în cazul Caracal. 

08 oct. 2019, 12:19
Ovidiu Zară, audiat la DIICOT în cazul Caracal după ce a declarat că Dincă a adus oase din cimitir în curtea ororilor

Ovidiu Zară s-a implicat în cazul Carcal şi a susţinut ipoteza existenţei unei reţele. Jurnalistul a anunţat în repetetate rânduri la România TV că are date importante care ar putea duce la elucidarea crimelor de la Caracal. Gazetarul este de părere că oasele găsite la marginea pădurii au fost „plantate” și fac parte dintr-un plan foarte bine pus la punct.

 

Dacă inițial oasele se presupuneau că erau ale Luizei Melencu, iar acest lucru nu s-a confirmat, fiind necesară o expertiză FBI, acum gazetarul spune care este adevărata proveniență a osemintelor umane. Ziaristul susține că oasele care au fost găsite de anchetatori în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, dar și cele din pădure fac parte dintr-un plan stabilit dinainte de criminal și complicii săi, în situația în care ar fi prins.

Ovidiu Zară consideră că Gheorghe Dincă vrea să obțină o pedeapsă mai mică și duce ancheta în eroare, în timp ce ascunde data sau nume grele.

„Astfel, am aflat că oasele din butoi ar fi fost luate din cimitirul din Zănoaga (jud. Olt), o localitate la 24 km. de Caracal și că acestea ar aparține unei fete care a decedat acum 4-5 ani la vârsta de 14 ani. La fel, oasele găsite la liziera pădurii ar fi fost luate din cimitirul din Marotinu de Sus (jud. Dolj), o localitate la 26 km. de Caracal și ar aparține unei tinere în vârstă de 22 de ani (asta ar explica lucrarea dentară găsită laolaltă cu mulțimea de dinți cariați despre care anchetatorii susțin – în mod greșit susțin eu – că ar aparține Alexandrei)”, a scris gazetarul pe contul de Facebook.