Owen Ullmann, editor USA Today: Uniunea Europeană este puternică şi va rezista Brexitului

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a organizat joi şi vineri atelierul de lucru româno-american „Europa la răscruce: perspective dintre Europa și SUA", întâlnire la care au participat invitaţi cu expertiză solidă în politică externă.

25 iun. 2016, 13:49
Owen Ullmann, editor USA Today: Uniunea Europeană este puternică şi va rezista Brexitului

Owen Ullmann, editor USA Today, a precizat ca iesirea Marii Britanii din UE va provoca consecinte importante, insa UE este suficient de puternica sa-i faca fata si cu siguranta va rezista acestui obstacol. Acesta a mai spus ca in cazul unui conflict cu Rusia, NATO este pregatita sa intervina si nu are alta alternativa decat sa raspunda prompt, insa Putin este suficient de inteligent sa inteleaga implicatiile unui asemenea conflic si nu va ataca o tara membra NATO.

Un alt invitat in cadrul atelierului de lucru, Lee B. Becker, director executiv Cox Center – University of Georgia, a precizat ca iesirea Marii Britanii din UE va da un imbold euroscepticilor si va avea efecte chiar si in SUA, in sensul ca-i va da lui Donald Trump si sustinatorilor acestuia un impuls, insa spera ca ratiunea va invinge. Acesta a precizat ca principalul atu a lui Trump este faptul ca stie sa se foloseasca foarte bine de mass media pentru a-si transmite mesajul si reuseste, in acelasi timp, sa provoacea acea emotie, insa este lipsit de substanta si schimbator.

Printre vorbitori s-au aflat Remus Pricopie, rector SNSPA, Tudor Vlad, profesor la University of Georgia, Alina Bargaoanu, prorector SNSPA, Nicoleta Corbu, decan al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice SNSPA si multe alte personalitati din mediului academic si jurnalistic. Toti si-au exprimat speranta ca UE va rezista acestui hop si va iesi mai puternica. Mai multa integrare si unitate fiind singura solutie in fata valului populist si euroscepticismului.

Atelierul romano-american a fost deschis de către profesorul Lee B. Becker, directorul James M. Cox Jr. Center for International Mass Communication Training and Research şi profesor al Departamentului de Jurnalism al Universității din Georgia. 

Owen Ullmann este editor al departamentului internațional al prestigiosului cotidian USA Today. Acesta și-a început cariera de jurnalist în 1969 ca reporter pentru Elizabeth (NJ) Daily Journal. Între 1973 și 1983 a lucrat pentru Associated Press, iar între 1983 și 1993 a lucrat pentru compania de media americană Knight-Ridder, ocupându-se de domeniile economic, Casa Alba și Departamentul de Stat. A reușit să câștige două premii oferite de Asociația Corespondenților pentru Casa Albă pentru reportajele despre Administrația Reagan.