Pachet suspect în incinta Parlamentului. Poliţia investighează cazul

Poliţia din Marea Britanie investighează prezenţa unui pachet suspect găsit în interiorul Parlamentului britanic, iar o parte a clădirii Legislativului britanic a fost închisă pe durata operaţiunii, relatează site-ul cotidianului The Independent.

13 feb. 2018, 15:00

Surse din interiorul Parlamentului au confirmat că Poliţia Metropolitană a fost chemată la Palatul Westminster pentru a inspecta un ”pachet suspect” plasat pe culoarul misiterial.

Un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor a precizat că o operaţiune a Poliţiei este în plină desfăşurare, însă nu a oferit deocamdată mai multe detalii despre acest subiect.

Poliţia Metropolitană a închis o secţiune a Parlamentului după descoperirea pachetului suspect. Specialiştii au sosit la faţa locului fac cercetări în palat, potrivit independent.co.uk.

Coridorul care se află sub Camera Comunelor găzduieşte birourile parlamentarilor, precum şi mai multe camere pentru reuniuni ministeriale şi săli de conferinţe.

Surse din Poliţie a afirmat că datorită faptului că a fost evacuat numai un coridor din palat, acest lucru înseamnă că ameninţarea nu prezenta un risc crescut. „Nu cred că este un incident foarte grav (…) Dacă era ceva mai serios, am fi evacuat imediat întreaga instituţie”, au precizat aceleaşi surse.