Pachet suspect la Parlamentul britanic. Două persoane au fost internate de urgenţă în spital

Poliţia londoneză a descoperit un pachet suspect în clădirea Norman Shaw a Parlamentului de la Londra. Două persoane - un bărbat şi o femeie - au fost internate în spital în urma acestui incident.

12 mart. 2018, 17:38
Pachet suspect la Parlamentul britanic. Două persoane au fost internate de urgenţă în spital

Poliţia londoneză a anunţat că două persoane au fost spitalizate de urgenţă după incidentul cu un colet suspect la Parlament.  După ce coletul a fost analizat de către specialişti s-a dovedit că substanţa continută în pachetul suspect nu era „periculoasă”.

Coletul suspect fusese livrat la biroul deputatului de origine musulmană Mohammad Yasin, care nu se afla în biroul lui atunci când a fost livrat pachetul suspect. Potrivit The Telegraph, din pachetul suspect curgea un lichid.

Incidentul de luni pare să facă parte dintr-o serie de agresiuni coordonate, între care şi scrisori anonime care invitau la „pedepsirea unui musulman” în data de 3 Aprilie şi care urmau să fie trimise la mai multe adrese din ţară, potrivit presei britanice. 

Citeşte şi Un fost dublu agent rus, în stare critică în Marea Britanie, după contactul cu o substanţă toxică

„Sunteţi şi voi nişte oi, ca majoritatea populaţiei?”, scria într-una dintre scrisori. „Oile urmează ordinele. Acestea pe permite unor ţări cu majoritate de (oameni) albi, din Europa şi America de Nord, să fie înghiţiţi de cei care vor să ne facă răuşi să transforme democraţiile noastre în sisteme dirijate de sharia”, mai scrie presa britanică.

După aceste semnale, autorităţile britanice au iniţiat o anchetă sub conducerea poliţiei antiteroriste pentru a afla originea acestora şi motivaţia autorilor acestor fapte.

Incidentul cu pachetul suspect a intervenit cu câteva ore înainte ca primul ministru britanic, Theresa May, urma să vorbească în faţa deputaţilor despre ancheta privind otrăvirea unui fost spion rus la Salisbury.