Pachetele de Revelion cu destinaţii exotice se vând ca pâinea caldă

Preţurile pachetelor turistice pentru petrecerea Revelionului în ţară, pentru o persoană, variază între 240 de lei şi 3.244 de lei, în timp ce pachetele turistice în străinătate pot urca până la câteva mii de dolari de persoană.

01 nov. 2011, 08:41
Pachetele de Revelion cu destinaţii exotice se vând ca pâinea caldă

Unele agenţii de turism au epuizat deja pachetele turistice de Revelion pentru destinaţii exotice, chiar dacă cererea se menţine la nivelul celei de anul trecut.

Pe primul loc în topul preferinţelor românilor este Dubai, urmat de Sharm El Sheikh. Locurile la charterul pentru Dubai de Revelion s-au epuizat, aşa că am mai cerut un charter. Pachetele pentru această destinaţie au beneficiat şi de reduceri early booking în septembrie şi octombrie. Cererea este la nivelul anului trecut, dar de obicei, un număr mare de vânzări înregistrăm în noiembrie„, a declarat Mircea Vladu, director Prestige Tours, pentru RTV.net.

 

Revelion pe bani puţini

Varianta mai ieftină pentru pachetul turistic de Revelion este reprezentată de pensiunile de la noi din ţară. De exemplu, la pensiunile din zona Borşa plătiţi 240 de lei pentru patru nopţi de cazare.

Pentru a beneficia şi de mic dejun şi cină festivă de Revelion preţul creşte. Spre exemplu, cei care vor să petreacă Revelionul la Călimăneşti-Căciulata vor plăti 435 de lei pe un loc în cameră dublă la hotel de două stele, două nopţi de cazare cu mic dejun, cina de Revelion, precum şi carnaval pe 1 ianuarie.

Cei cu posibilităţi financiare mai mari, dar care vor să petreacă în stil românesc pot alege să petreacă Revelionul la Braşov. În Poiana Braşov, la un hotel de cinci stele, tariful de Revelion ajunge la 3.244 de lei de persoană, pentru patru nopţi de cazare, cină franţuzească, seară tradiţională românească, seară italienească, cină festivă Revelion cu invitaţi speciali, foc de artificii, tombole şi Carnaval pe 1 ianuarie.

O altă variantă ieftină pentru Revelion o reprezintă Bulgaria. De exemplu, trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cina festivă de Anul Nou costă de la 122 de euro de persoană, la un hotel de patru stele din staţiunea Balchik.

 

Revelion în Vietnam şi Cambodgia, de la 3.290 de dolari

Turiştii cu un buget de câteva mii de dolari pot alege alte destinaţii exotice, precum Thailanda, Vietnam, Bora Bora sau Hong Kong şi Singapore.

În topul preferinţelor este Revelionul în Thailanda-Malaezia-Singapore, urmat de cel în Maldive şi de sejurul în Republica Dominicană şi Cuba. Creşterea pe aceste destinaţii este mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, cu 10-15%, iar în noiembrie, sperăm ca locurile să se ocupe 100%. Deocamdată, la nivel general, gradul de ocupare al locurilor este de 20-30%„, a declarat pentru RTV.net Marius Berca, director de marketing la Christian Tour.

Preţul pentru un sejur de Revelion în Vietnam şi Cambodgia începe de la la 3.290 de dolari, turistul beneficiind de aceşti bani de 12 nopţi de cazare la hoteluri de 4 şi 5 stele, o noapte cazare pe vapor, mic dejun, prânz şi cină, transferuri, transport cu vaporul la Hue, Delta Mekongului, Lacul Tonle Sap şi croazieră cu o noapte de cazare în golful Halong, tur cu ciclo-ricşa la Hanoi, precum şi spectacol cu marionete.

Dacă preferaţi Republica Dominicană şi Cuba trebuie să ştiţi că preţurile pentru o persoană încep de la 3.300 de dolari, pachetul incluzând transferuri, 6 nopţi de cazare în Republica Dominicană la hotel de patru stele, 5 nopţi cazare în Cuba la hotel de cinci stele, demipensiune sau all inclusive, conform programului, precum şi ghizi locali.