Pacient cu cancer şi COVID, uitat de ambulanţă în parcarea spitalului, cu tot cu bagaje. „L-au lăsat ca pe un câine”

Un bărbat de 59 de ani, din Ploieşti, a trecut printr-o experienţă traumatizantă din cauza lipsei de locuri libere din spital. Bărbatul suferă de cancer şi a fost şi infectat cu coronavirus, Însă ambulanţa l-a lăsat în parcarea Spitalului Municipal Ploieşti-Schuller.

10 nov. 2020, 20:05
Pacient cu cancer şi COVID, uitat de ambulanţă în parcarea spitalului, cu tot cu bagaje. „L-au lăsat ca pe un câine”

Fata pacientului a povestit pentru Observatorul Prahovean prin ce a a fost nevoit să treacă tatăl ei, care a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 la sfârşitul lunii octombrie.

„S-a simțit rău, așa că am sunat la 112, în ziua în care a și primit rezultatul testului Covid. După 45 de minute a ajuns un echipaj de la ambulanță care, după un consult de 5 minute, a plecat, spunându-mi să sun din nou la 112 pentru o programare la evaluare medicală, ceea ce am și făcut”, a povestit fiica bărbatului pentru Observatorul Prahovean.

Văzând că situaţia e din ce în ce mai rea şi tatăl ei nu-şi revine, fata a mai sunat iar la 112.

„Abia luni, după numeroase telefoane, mi s-a transmis că i s-a găsit un loc la secția TBC de la Obor, unde a fost internat până vinerea trecută, pe 6 noiembrie, când i-au spus să semneze că se externează pe propria răspundere”, a mai precizat fiica bărbatului de 59 de ani.

Chiar dacă i s-a transmis că va fi transferat la un alt spital, pacientul a fost lăsat în parcarea unităţii medicale, cu tot cu bagaje, acuză familia acestuia.

„Pe 9 noiembrie, i s-a spus că o să fie transferat la secția de Oncologie a Spitalululi Schuller, însă ambulanța l-a lăsat în fața blocului, ca pe un câine, în parcare. Eu și soțul meu fiind în izolare, ca și contacți direcți ai lui, nu aveam voie să părăsim locuința, așa că s-a chinuit să ajungă în apartament. Mi se pare inuman să fii tratat în felul acesta, mai ales dacă ești atât de bolnav”, a adăugat fiica pacientului.

Reacţia Spitalului din Ploieşti

„Se lucrează inclusiv noaptea pentru amenajarea spațiului de la Terapie Intensivă”, a precizat Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești pentru Observatorul Prahovean.