Pacient declarat mort, găsit de rude viu într-un salon al spitalului din Craiova. Familia se pregătea de înmormântare

Caz șocant în Craiova! Un bărbat, internat în spitalul județean, a fost declarat mort. Rudele îndurerate s-au pregătit pentru înmormântare, însă, când au mers să ridice trupul decedatului, surpriză: bărbatul era viu, internat la Terapie intensivă.

14 sept. 2021, 10:04
Pacient declarat mort, găsit de rude viu într-un salon al spitalului din Craiova. Familia se pregătea de înmormântare

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, din comuna Cioroiaşi, judeţul Dolj, a fost declarat decedat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, deşi acesta este în viaţă.

Bărbatul de 78 de ani a ajuns la spitalul Județean din Craiova cu probleme grave de sănătate. A fost operat, apoi dus pe secția ATI. Duminică dimineață, rudele au fost anunțate de către un reprezentant al spitalului că bărbatul a murit. A doua zi, s-au prezentat la spital pentru identificarea cadavrului şi ridicarea lui. Doar că surpriză, persoana decedată nu era ruda lor.

„Pe mine m-au chemat sa recunosc cadavrul. Mi-au adus pe cineva învelit, au dat la o parte de pe faţă. Le-am spus că nu este el. Mi-au spus: Cum domnule, nu-ţi recunoşti socrul? Am spus că nu este el. Între timp l-au dezvelit şi au văzut că pe mână avea un tatuaj. La un moment dat s-au uitat şi pe mână, avea un bileţel pe care era trecut alt nume. Le-am arătat şi o poză a lui, pentru că noi îi făcusem o poză pentru tablou. Au plecat iar în morgă şi au revenit după 5 – 10 minute şi au spus că este ceva în neregulă şi să aştept în faţă. Nu a verificat nimeni că pe mână acea scris alt nume”, a povestit ginerele pacientului încurcat la spitalul din Craiova, la România TV.

În tot acest timp, familia doljeanului se pregătea de înmormântare.

„Trăim de trei săptămâni o traumă. Au făcut groapa. A venit lume la poartă. A bătut clopotul în sat. Am adus acei gorniști, preotul, practic tot ce se face, la ţară, la o înmormântare”, a declarat Petrișor Oprea, fiul bărbatului în vârstă de 78 de ani, la România TV.

Bărbatul a fost găsit viu, intubat la Terapie Intensivă.

„Tatăl meu trăia. Este acum la Terapie Intensivă. L-am strigat, era cu ochii deschisi, am stat 5 minute langa el. Eu l-am vazut ca e lucid. Cu ce mă încalzesc scuzele cand am trait trauma asta?”, spune revoltată fiica pacientului încurcat.

Conducerea spitalului spune că este o greşeală la secţia de ATI, că s-au încurcat fişele a doi pacienţi din cauza „suprasolicitării personalului”.

„Acest incident este urmare a suprasolicitării personalului din ATI. NUmărul pacienţilor COVID ŞI non-COVID este în creştere. În momentul de faţă numărul paturilor de la ATI COVID este plin la adulţi. Avem un număr foarte mare de pacienţi. Personalul este suprasolicitat şi este o regretabilă greşeală. Ne cerem scuze familiei. Ancheta este în desfăşurare”, a declarat medicul Alice Drăgoescu, sefa secției ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.