Pacient mort la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce ar fi fost operat de un medic voluntar, şi nu de cel care figura în documente

Publicat: Joi, 21 Martie 2019 14:06 // Actualizat: Joi, 21 Martie 2019 17:22 // Sursa: romaniatv.net

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a făcut o plângere la Poliţie şi la Parchet după ce fiul unui bărbat, operat de trei ori, a murit în spital. Rudele au sesizat că bărbatul a fost operat de un voluntar, nu de specialistul cel care figura în documente.

UPDATE: Poliţia Timiş a deschis o anchetă după ce a fost sesizată de conducerea Spitalului Judeţean Timişoara că un medic nu s-ar fi prezentat la o operaţie, deşi în acte era specificat numele acestuia. Intervenţia chirurgicală ar fi fost făcut de un alt cadru medical, care avea contract pentru a face gărzi în spital, iar pacientul a decedat ulterior.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Timiş, în urmă cu aproximativ două săptămâni, conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a sesizat Poliţia că un medic nu a participat la o operaţie, deşi în acte era notat numele lui. În locul medicului ar fi participat un alt cadru medical, o femeie, care avea un contract de voluntariat, acesta fiind însă expirat.

Doctoriţa respectivă ar fi avut, însă, un contract care îi permitea să facă gărzi în unitatea medicală.

Femeia ar fi operat pacientul cu două ore înainte să intre în serviciul de gardă. La scurt timp după operaţie, însă, pacientul a decedat.

Medicul care ar fi trebuit să facă operaţia este Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Acesta este cercetat într-un dosar al DNA Timişoara, din 2015, pentru luare de mită.

De asemenea, un raport al Curţii de Conturi din 2015 arăta că la Clinica de Chirurgie Vasculară condusă de Ionac s-au făcut operaţii estetice, iar pacienţii, deşi erau internaţi, erau trimişi să îşi cumpere medicamente şi materiale sanitare de la farmacia deţinută de mătuşa soţiei sale.

Tot Curtea de Conturi a constatat decontări fictive de intervenţii chirurgicale, în perioada 2008 - 2014.

În ianuarie anul trecut, numele lui Ionac a fost implicat într-un scandal în care angajaţii spitalului s-ar revoltat împotriva lui deoarece acesta i-ar fi făcut "vaci", "ciori", "idioate", "proaste".

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat joi că unitatea medicală a fost sesizată de un aparţinător că tatăl său a murit după ce a fost operat de un alt medic decât cel care figura în documente.

Totul s-a întâmplat la începutul lunii februarie a acestui an, când un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost internat în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, iar mai apoi operat la piciorul stâng. Au mai urmat două intervenţii chirurgicale, iar în scurt timp pacientul a murit. După cele întâmplate, fiul bărbatului a făcut o sesizare conducerii Spitalului Judeţean Timişoara, în care reclama faptul că pe tatăl său ar fi trebuit să-l opereze medicul Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, dar în realitate intervenţia a fost efectuată de un alt medic tânăr, angajat ca şi voluntar în unitatea medicală.

În urma sesizării primite, directorul Spitalului Judeţean Timişoara a făcut o plângere la Poliţie şi Parchet, în condiţiile în care aparţinătorul reclama că un alt medic a efectuat operaţia decât cel care era trecut în programul operator.

Citește mai mult pe Mediafax

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bărbat mort medic voluntar pacient mort Spitalul Judeţean Timişoara
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H