Pacientă căzută din ambulanţă. Paramedicii şi-au dat seama după 25 de kilometri

Femeia a povestit că a căzut din ambulanță atunci când a încercat să se miște și să ceară ajutor, deoarece se simțea tot mai rău.

20 dec. 2019, 11:24
Pacientă căzută din ambulanţă. Paramedicii şi-au dat seama după 25 de kilometri

Un caz şocant din Rusia demonstrează că sistemul medical din România nu este chiar aşa de rău. Galina Dmitriyeva, în vârstă de 56 de ani, din Rusia, s-a temut că a suferit un atac vascular cerebral, așa că a chemat o ambulanță. Doar că a căzut din spatele acesteia, în mișcare. Paramedicul care se afla cu ea și șoferul nu au observat incidentul și au mai mers 25 de kilometri, fără ea.

Pacienta a fost ajutată de alți șoferi și de un polițist rutier. Aceștia s-au oprit să o resusciteze. Galina Dmitriyeva a căzut din ambulanța care o plimba de la un spital la altul, deoarece medicii încercau să înțeleagă de ce pacienta amețea și simțea că nu poatre respire normal. Mai exact, medicii din orașul Lipsetsk au decis că femeia nu a suferit un atac vascular cerebral, așa că au trimis-o la un alt spital, din Zadonsk.

Paramedicul care s-a ocupat de caz a încălcat regulile și s-a așezat lângă șofer, lăsând pacienta singură în spatele ambulanței.

„Am văzut negru în fața ochilor și am căzut pe drum. Voi rămâne distrusă pentru tot restul vieții”, a spus Galina Dmitriyeva.

În cele din urmă, după acest incident, femeia a fost dusă la un spital de o altă ambulanță. Pacienta, care locuiește singură și își câștigă existența curățând piscine, a suferit fracture la mandibbulă, picior și șold.

Femeia a spus că nu i-a cerut nimeni scuze după ce a căzut din ambulanță. La opt luni după acest incident, despre care s-a aflat abia acum, femeia încă are nevoie de ajutor ca să meargă și vorbește cu dificultate.