Pacienta din ambulanţă, supravieţuitoare a accidentului din Iaşi, este bine şi va fi externată împreună cu bebeluşul ei

Tânăra de 24 de ani care a supravieţuit accidentului grav din Bălţaţi, judeţul Iaşi, şi care a născut un băiat sănătos în aceeaşi zi, va putea pleca zilele următoare acasă. Chiar dacă a fost depistată pozitiv cu COVID-19, femeia este bine şi în câteva zile va fi externată împreună cu băieţelul ei.

04 feb. 2022, 12:57
Pacienta din ambulanţă, supravieţuitoare a accidentului din Iaşi, este bine şi va fi externată împreună cu bebeluşul ei

Medicii de la Maternitatea „Elena Doamna”, unde sunt internaţi tânăra de 24 de ani, care se afla în ambulanţa implicată în accidentul de la Bălţaţi, şi copilul ei născut în ziua accidentului, au anunţat că cei doi se simt bine, chiar dacă mama are COVID-19 şi în câteva zile vor fi externaţi.

„Fiind o naştere naturală, ar putea să plece după trei-patru zile, depinde şi de starea copilului. Dacă pacienta are condiţii de izolare, ea poate să meargă acasă, ca orice lehuză”, a precizat prof. dr. Răzvan Socolov, medic primar obstetrică-ginecologie de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, citat de ziaruldeiasi.ro.

Din fericire, bebeluşul nu este infectat.

Femeia în vârstă de 24 de ani, însărcinată în 36 de săptămâni, se afla într-o ambulanţă şi se îndrepta către maternitate atunci când autospeciala a fost implicată într-un accident în dreptul localităţii Bălţaţi. Iniţial, gravida a fost dusă la Maternitatea Cuza Vodă, dar pentru a ieşit pozitivă la COVID-19 a fost transferată la Maternitatea Elena Doamna. Când a ajuns la spital naşterea era deja declanşată, iar câteva ore mai târziu a născut un băiat sănătos, de 2.700 de grame.

Vă reamintim că un accident grav s-a produs marţi dimineaţa, în judeţul Iaşi, în urma căruia şapte persoane au murit. Alte trei persoane au ajuns la spital.

Prima ipozteză a anchetatorilor este că șoferul camionului ar fi derapat, ar fi intrat inițial în echipajul SAJ, iar ulterior ar fi intrat frontal în microbuzul din care au murit 6 persoane. A 7-a victimă este chiar șoferul camionului care ar fi fost vinovat.

Şoferul camionului era Radu Andrei, abia împlinise 30 de ani şi urma să se căsătorească. Acesta fusese plecat la muncă în străinătate şi, din spusele apropiaţilor, ar fi vrut să se întoarcă în Anglia, fiind nemulţumit de salariu primit în România.