Pacienţii cu HIV de la Spitalul de Urgenţă Sibiu au primit integral tratamentul în august

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au precizat miercuri, într-un comunicat remis presei, că în luna august pacienţii cu HIV trataţi în unitatea medicală au primit integral tratamentul corespunzător prin Programul Naţional de Tratament HIV/SIDA.

20 aug. 2014, 09:01
Pacienţii cu HIV de la Spitalul de Urgenţă Sibiu au primit integral tratamentul în august

În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu se înregistrează probleme în derularea schemelor de tratament pentru pacienţii cu HIV.

Reacţia Spitalului de Urgenţă Sibiu vine după ce Federaţia UNOPA (Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) a transmis marţi un comunicat de presă intitulat „Pacienţii cu HIV – victime ale iresponsabilităţii guvernanţilor”.

UNOPA susţinea în comunicatul respectiv că de mai mult de o săptămână cei peste 2.000 de pacienţi care îşi primeau tratamentul la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” nu mai beneficiază de medicamentele necesare.

„Situaţia este una care se repetă, în luna iulie a mai fost o întrerupere de tratament la acelaşi spital, Ministerul Sănătăţii găsind cu greu atunci bani pentru doar două săptămâni de tratament. În aceeaşi situaţie se găsesc acum şi pacienţii din Vrancea, iar în ultima lună au fost întreruperi de tratament în mai multe judeţe, printre care Cluj, Galaţi, Sibiu, Olt, etc”, se arăta în comunicatul UNOPA.

Citeşte şi Peste 150 de bolnavi de cancer, AFECTAŢI după ce aparatul de cobaltoterapie de la SJU Galaţi s-a defectat