Pacienţii trataţi de Covid revin în spitale: „Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace”

Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, a afirmat că este nevoie ca secţiile spitalelor din judeţ comasate pentru a face faţă valului mare de bolnavi

17 nov. 2021, 23:24
Pacienţii trataţi de Covid revin în spitale: „Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace”

Numărul bolnavilor de COVID 19 internaţi în unităţile sanitare din judeţul Buzău a scăzut simţitor comparativ cu săptămâna trecută, însă autorităţile atrag atenţia că tot mai mulţi pacienţi care s-au negativat ajung în spitale cu afecţiuni grave. „Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace şi urologice în special post-COVID în urma tratamentului cu anticoagulant”, afirmă prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea, informează News.ro.

Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, a afirmat că este nevoie ca secţiile spitalelor din judeţ comasate pentru a face faţă valului mare de bolnavi COVID-19 trebuie să revină cât mai repede la capacitatea iniţială pentru a putea face faţă unui nou val de bolnavi, post COVID.

Situație de „noaptea minții’ la Spitalul Județean din Brăila. Ușile de la ATI Covid sunt mai înguste decât paturile
„Numărul bolnavilor COVID internaţi în spitale a scăzut aproape la jumătate faţă de săptămâna trecută. Dacă în urmă cu o săptămână aveam undeva la 500 de bolnavi internaţi, acum sunt undeva la 250-270. Ceea ce trebuie să facem acum este să reechilibrăm spitalele, să repunem secţiile pe amplasamentul lor pentru că au fost secţii comasate pentru a face loc bolnavilor. Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace şi urologice în special post-COVID în urma tratamentului cu anticoagulant şi asta am înţeles că ar fi explicaţia de ce apar aceste afecţiuni”, a declarat prefectul judeţului Buzău.

Bilanţ vaccinare 17 noiembrie. România a ajuns la 7 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID cu schema completă
În ceea ce priveşte locurile de Terapie intensivă, în judeţul Buzău nu există locuri libere pe aceste secţii şi, potrivit prefectului Daniel Ţiclea, situaţia nici nu se va schimba cel puţin 2-3 săptămâni.


loading...
Partenerii noștri