PACT a anunţat candidaţii pentru alegerile parlamentare

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) a lansat, duminică, candidații pe care îi va susține la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

18 sept. 2016, 18:10
PACT a anunţat candidaţii pentru alegerile parlamentare

PACT va participa cu liste complete în județele Teleorman și Giurgiu și va sprijini șapte candidați independenți, potrivit Agerpres.

Astfel, în București îi va sprijini pentru Camera Deputaților pe Vișinel Bălan, care provine din sistemul de protecție a copilului și pe expertul în educație Marian Staș, candidat la Senat.

Pentru un loc de deputat de Neamț va candida președintele PACT, Sebastian Burduja, care este expert în dezvoltare, iar Andrei Carabelea, apărător al mediului, va candida pentru un post de senator de Neamț.

Un alt candidat susținut de PACT pentru un loc de deputat la Constanța este Gabriel Cateliu — voluntar al comunității. El este fondatorul Asociației Caritabile Community Aid care ajută mii de copii și persoane defavorizate din acest județ.

Pentru diaspora vor candida la Camera Deputaților avocatul și profesorul universitar Alexandru George Lazăr, dar și Anton Deleu, din Republica Moldova.

„Misiunea noastră a început pe 31 ianuarie și nu se va termina până nu vom ieși la pensie. Am început pe 31 ianuarie. Aici începe România profundă. Ce am făcut de pe 31 ianuarie până în prezent deși mai mulți s-au opus nașterii PACT am reușit să înființăm și am reușit să câștigăm acolo unde lumea nu se aștepta. Ce a fost până acum a fost un prim pas, cel de-a doilea pas se numește ce urmează. Nu mă refer doar la alegerile care urmează, ci toți anii care vor urma pentru că familia de-abia s-a născut. Am fost de pe 31 ianuarie până în prezent cochetați, au venit cu tot felul de oferte mai toate partidele, primim telefoane, se pare că PACT înseamnă ceva deja”, a afirmat vicepreședintele PACT Dragoș Preda.

Candidatul Marian Staș a spus că împreună cu PACT a decis proiectul candidaturilor independente susținute de o echipă. „În ceea ce privește școala pe bune am în vedere schimbarea paradigmei și trecerea școlii ca sistem din secolul XIX-XX cât este ea acum, în secolul XXI unde România se află acum. România pe bune nu poate începe de altundeva decât de la școala pe bune”, a spus Staș.

Un alt candidat, Vișinel Bălan, a spus că militează pentru respectarea drepturilor copilului și a familiei în România. „(…) cred într-o educație pe bune și cu atât mai mult cred că doar noi putem să facem ceva. Proiectul meu pentru România în acest moment este adopția în 30 de zile. Adopția în 30 de zile este posibilă. Am discutat cu mai mulți specialiști de la Universitatea București care mi-au zis că se poate adopție și în zece zile, important este să ne asumăm asta cu adevărat. Centrele de plasament sunt o condamnare pentru fiecare copil iar noi astăzi avem datoria morală să facem tot ceea ce este posibil ca aceste centre să nu mai existe. Credeți-mă, se poate”, a spus candidatul.