Pădurar, sechestrat şi bătut cu bestialitate de tăietorii de lemne

Un pădurar a fost agresat şi sechestrat de un grup de persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori din cantonul silvic 3 Cozma, de pe raza localităţii Tonciu, judeţul Mureş.

08 nov. 2017, 09:39
Pădurar, sechestrat şi bătut cu bestialitate de tăietorii de lemne

Pădurarul se afla în patrulare şi a observat un grup de mai multe persoane, cu două atelaje, care tăiaseră ilegal 15 arbori din fondul forestier de stat.

Prima căruţă a părăsit locul, pădurarul încercând să imobilizeze a doua căruţă şi să identifice suspecţii.

„În acel moment, acesta a fost lovit din spate cu un obiect metalic, în zona capului, provocându-i-se leziuni. Ulterior, Ioan N. a fost lovit de mai multe persoane cu obiecte contondente, provocându-i alte leziuni la nivelul braţelor, piciorului, trunchiului şi în zona feţei. Angajatul Romsilva a fost imobilizat timp de 20 de minute de către grupul de suspecţi, împiedicându-l să folosească telefonul mobil pentru a solicita ajutor. Pădurarul fost internat cu multiple leziuni la Spitalul Municipiului Reghin, poliţiştii din cadrul IPJ Mureş efectuând cercetări în acest caz”, anunţă Romsilva, potrivit news.ro.

De la începutul acestui an, alţi 31 de angajaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva au fost agresaţi de către hoţii de lemne sau de braconieri, în cursul acţiunilor de pază a pădurilor.

Dintre aceştia, 12 au necesitat îngrijiri medicale, unul fiind împuşcat, iar într-un alt caz, pădurarul fiind deposedat prin forţă de arma de serviciu.

În acest an, agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva s-au înmulţit cu 50%, iar anul trecut s-au înregistrat 22 de astfel de evenimente.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a intensificat activităţile de pază şi control în fondul forestier de stat, ceea ce a condus la o scădere a tăierilor ilegale cu 16,27% anul trecut şi cu încă 25,75% în primul semestru al acestui an.

Citeşte şi: Noi informaţii despre cazul bărbatului împuşcat în timp ce se afla la furat de lemne. Fiul său a fost martor la întreaga scenă


loading...