Pagube de milioane după protestul de la metrou! Cât s-a pierdut într-o singură zi

Directorul General al Metrorex a anunțat că protestul spontan de la metrou a produs pagube de aproximativ trei milioane de lei.

29 mart. 2021, 17:45
Pagube de milioane după protestul de la metrou! Cât s-a pierdut într-o singură zi

Pagube de milioane după protestul de la metrou! Protestul spontan de vineri, 26 martie, a produs pagube în valoare de 2.826.642 de lei, conform cuantificării preliminare a pierderilor.

”Acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean a produs pagube de 2.826.642 lei. Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie. După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei.

Citește și: Scandal la protestele anti-restricţii, din Bucureşti. Protestatar luat cu forţa de jandarmi. Manifestaţii şi în alte ORAŞE! – VIDEO

Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei. Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei. Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție” , a anunțat directorul General, Ștefan Paraschiv.

Pagube de milioane după protestul de la metrou!

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, susține că metroul din București este un monopol lipsit de orice control, plătit de întreaga populație a țării. Consiliul Concurenței a cerut o analiză a costurilor și separarea activității de transport public de celelalte activități comerciale.

„Mă bucur că văd în ultima vreme un număr de greve, cum ar fi cele din minerit, de la huilă, greve la mineritul de uraniu, greva de la metrou de la sfârşitul săptămânii trecute, toate astea sunt semne că ceva se mişcă în economia noastră şi că Guvernul ia măsuri să închidă din problemele pe care le ducem cu toţii în spinare de mai mulţi ani”, a arătat Chiriţoiu.

„Ceea ce este un lucru bun, că încercăm să rezolvăm aceste probleme care s-au acumulat de mulţi ani. Trebuie soluţii care să ţină cont de problemele sociale şi de datoria statului de a oferi alternative oamenilor, pentru că nu e ok să punem populaţia să plătească taxe ca să susţinem activităţi teoretic economice, pentru că nu este o activitate de binefacere, ci una economică, iar sarcina ei este să genereze un plus. Însă multe companii de stat nu generează niciun plus, ci generează minusuri, ceea ce este contrar ideii de activitate economică şi de economie de piaţă şi este împotriva interesului nostru naţional. În loc să consumăm banii pe care îi luăm de la oameni pe autostrăzi, pe spitale, şcoli, îi dăm pentru companii care distrug valoare, care cauzează pierderi”, a continuat el.

Conform acestuia, Consiliul Concurenței a aprobat noul contract din Metrorex şi Ministerul Transporturilor privind acordarea subvenţiilor doar cu condiţia realizării unei analize a costurilor.


loading...