Păianjenii masculi de „Văduva neagră” au găsit o cale de a nu mai fi devoraţi de femele după împerechere

Păianjenii masculi din specia Latrodectus Mactans supranumită "Văduva neagră", binecunoscuți pentru faptul că după împerechere sunt devorați de femele, au dezvoltat o metodă inedită pentru a-și salva viața, au dezvăluit, miercuri, oamenii de știință.

21 sept. 2016, 13:31
Păianjenii masculi de „Văduva neagră” au găsit o cale de a nu mai fi devoraţi de femele după împerechere

Pentru a nu fi omorâți, acești păianjeni preferă, mai nou, să insemineze femele tinere, care rețin lichidul seminal și nasc după ce ajung la maturitate. Pentru aceasta, masculii își folosesc colții pentru a pătrunde în carapacea juvenilă a femelelor și a-și depozita sperma. Potrivit oamenilor de știință, ei fac acest lucru cu mare atenție, fără a produce răni femelelor, într-un anumit moment din dezvoltarea acestora.

Spre deosebire de împerecherea cu femele adulte, opțiune care duce la „acte de canibalism”, această metodă le asigură nu numai supraviețuirea, ci și șansa de a se împerechea de mai multe ori, menționează cercetarea recentă publicată în jurnalul Biology Letters a Royal Society.

Acest studiu semnifică faptul că masculii au de fapt șansa să se reproducă mai mult de o dată„, a declarat pentru AFP coautoarea studiului, Maydianne Andrade, de la Universitatea Scarborough din Toronto.

Așadar, chiar și în acest sistem extrem, în care de obicei femelele „fac jocurile”, masculii au găsit o cale de a modifica balanța pentru a-și mări succesul în procesul reproducției„, a completat Andrade.

Citeşte şi Cel mai veninos păianjen din lume. Muşcătura lui omoară un om în 2-3 minute FOTO