Pâinea MOV, alimentul care previne apariţia cancerului

Pâinea alba devine istorie. Oamenii de ştiinţă au descoperit un aliment care este la fel de gustos, dar care ajută la prevenirea mai multor boli, inclusiv a cancerului: pâinea mov.

21 mart. 2016, 08:46
Pâinea MOV, alimentul care previne apariţia cancerului

Studiile au arătat că pe cât este de gustoasă pâinea alba, pe atât este de nocivă: se digeră prea repede, face ca nivelul de glucoză din sânge să crească brusc și foarte mult și se află în strânsă legătură cu obezitatea.

Drept urmare, un cercetător de la Universitatea din Singapore a decis să găsească o alternativă. Acesta a inventat formula unui tip de pâine care să aducă numai beneficii. Culoarea ei purpurie i-a făcut însă pe mulți să fie sceptici.

Omul de știință spune însă că noul tip de pâine este bogat în antioxidanți care previn cancerul. Potrivit studiilor, ANTOCIANINELE pe care cercetătorul le-a extras din orezul negru ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și neurologice și joacă un rol important în ținerea sub control a diabetului.

Pâinea mov nu este încă pe piață, însă omul de știință a fost deja abordat de mari producatori și susține că în curând super-alimentul va putea fi găsit pe rafturile magazinelor.

Citeşte şi Cele mai bune alimente pentru reglarea glandei tiroide