Atentat în Pakistan: Cel puţin 59 de persoane au fost ucise, iar 117 sunt grav rănite. Gruparea Stat Islamic revendică atacul

Indivizi înarmaţi neidentificaţi au luat cu asalt, luni, la miezul nopţii, sute de cadeţi ostatici după ce au pătruns într-un centru de antrenamente militare din Pakistan. Ulterior s-a aflat că atacatorii sunt jihadişti kamikaze care poartă veste cu explozibili.

24 oct. 2016, 19:49

UPDATE: Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat marți atacul comis asupra unei academii de poliție în orașul pakistanez Quetta. Atacul a fost comis de ‘combatanți ai Stat Islamic’, a anunțat agenția grupării jihadiste, Amaq.

UPDATE: Cel puțin 59 de persoane au fost ucise, iar 117 sunt grav rănite, după ce indivizi înarmați au atacat o academie de poliție din Quetta, oraș din sud-vestul Pakistanului, au anunțat marți autoritățile.

UPDATE. Doi dintre atacatorii de la Academia de Politie din Quetta şi un poliţist au murit în timpul schimburilor de focuri. Importante forţe de securitate au fost trimise pentru a rezolva situaţia. 200 de ostatici au fost eliberaţi dar numărul celor rămaşi captivi este incert. Surse din presa pakistaneză spun că atacul ar avea loc în căminele instituţiei, unde locuiesc între 400 şi 500 de tineri. 

Între 200 şi 500 de cadeţi ar putea să fie luaţi ostatici de către un grup de indivizi înarmaţi care au pătruns în centrul de antrenamente al soldaţilor din Quetta, potrivit mass-media locale.

Poliţia şi trupele de securitate sunt la locul asaltului şi au format un cordon de securitate în zonă. Există informaţii despre eventuale victime, dar situaţia din interiorul centrului nu este clară.

În zonă se aude un schimb intens de focuri, relatează postul de televiziune SAMAA Pakistani.

„Cinci sau şase terorişti au pătruns în academie prin spatele clădirii”, relatează presa pakistaneză care îl citează pe purtătorul de cuvânt regional Anwar ul Haq Kakar, care nu a putut să confirme încă numărul ostaticilor, dar a precizat că cel puţin un  membru al personalului de securitate a fost rănit cu o armă de foc.

Citeşte şi Atac armat la o bază militară a trupelor internaţionale din Afganistan. Cel puţin doi americani au fost ucişi

Autorităţile pakistaneze au declarat stare de urgenţă în toate spitalele de stat din Quetta, a mai informat SAMAA.

Unul dintre supravieţuitorii atacului a reuşit să iasă din clădirea asediată de jihadişti şi a povestit pentru Dunya News cum au deschis jihadiştii focul în academia militară unde se aflau sute de cadeţi. Potrivit canalului TV, unii dintre atacatori sunt terorişti sinucigaşi care poartă veste cu explozivi.

Ministerul de Interne din Pakistan a înfiinţat o celulă de criză care monitorizează situaţia din centrul militar al cadeţilor.