Pakistanul condamnă decizia Indiei de revocare a statutului special al regiunii Jammu-Caşmir

Pakistanul a condamnat şi a respins, luni, decizia Indiei de a revoca statutul constituţional special acordat regiunii Jammu-Caşmir, avertizând că va folosi toate opţiunile posibile pentru a contracara această ''măsură ilegală'', informează Reuters şi dpa.

05 aug. 2019, 10:21
Pakistanul condamnă decizia Indiei de revocare a statutului special al regiunii Jammu-Caşmir

”Jammu-Caşmir sub ocupaţie indiană este un teritoriu disputat recunoscut internaţional. Nicio măsură unilaterală a guvernului Indiei nu poate schimba acest statut disputat şi acest lucru nu va fi niciodată acceptabil pentru oamenii din Jammu-Caşmir şi Pakistan”, a subliniat Ministerul de Externe pakistanez într-o declaraţie.

Diplomaţia de la Islamabad a amintit, de asemenea, că statutul special al Jammu-Caşmir a fost confirmat constant de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

”Pakistanul îşi reafirmă angajamentul său neclintit faţă de cauza Caşmirului şi sprijinul său politic, diplomatic şi moral pentru populaţia din Jammu-Caşmir ocupat în vederea realizării dreptului lor inalienabil de autodeterminare”, adaugă declaraţia MAE pakistanez.