Pakistanul condamnă decizia Indiei de revocare a statutului special al regiunii Jammu-Caşmir

Publicat: Luni, 05 August 2019 13:21 // Actualizat: Luni, 05 August 2019 13:21 // Sursa: romaniatv.net

Pakistanul a condamnat şi a respins, luni, decizia Indiei de a revoca statutul constituţional special acordat regiunii Jammu-Caşmir, avertizând că va folosi toate opţiunile posibile pentru a contracara această ''măsură ilegală'', informează Reuters şi dpa.

''Jammu-Caşmir sub ocupaţie indiană este un teritoriu disputat recunoscut internaţional. Nicio măsură unilaterală a guvernului Indiei nu poate schimba acest statut disputat şi acest lucru nu va fi niciodată acceptabil pentru oamenii din Jammu-Caşmir şi Pakistan'', a subliniat Ministerul de Externe pakistanez într-o declaraţie.

Diplomaţia de la Islamabad a amintit, de asemenea, că statutul special al Jammu-Caşmir a fost confirmat constant de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

''Pakistanul îşi reafirmă angajamentul său neclintit faţă de cauza Caşmirului şi sprijinul său politic, diplomatic şi moral pentru populaţia din Jammu-Caşmir ocupat în vederea realizării dreptului lor inalienabil de autodeterminare'', adaugă declaraţia MAE pakistanez.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Autodeterminare India Jammu-Caşmir Pakistan statut constituţional teritoriu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H