Palatul Reginei Silvia a Suediei este bântuit. Acolo se petrec fenomene paranormale GALERIE FOTO

Palatul Drottningholm este situat pe o insulă de pe Lacul Mälaren, lângă Stockholm. Despre acest palat care datează din secolul al XVII-lea, Regina Silvia a Suediei a vorbit într-un documentar cât se poate de serios, difuzat pe 5 ianuarie la postul de televiziune suedez  SVT1.

03 mart. 2017, 22:14

În acest palat a fost celebrată, sub bolțile Capelei Regale, căsătoria lui Carl Philip al Suediei cu Sofia Hellqvist, în data de 13 iunie 2015.

Acest palat este cel mai bine păstrat dintre toate celelalte palate regale suedeze. Este, totodată, şi cel mai reprezentativ dintre acestea pentru arhitectura regală a secolului al XVII-lea din Europa. Acolo se află şi un pavilion exotic numit „Pavilionul chinez”, se află şi Teatrul Regal, precum şi magnificul parc al castelului care, împreună cu celelalt formează un ansamblu unic.

Fantome inofensive

Instalată cu familia sa, în 1981, regina Silvia, acum în vârstă de 73 de ani, este un veteran al acestuia. „Există multă istorie aici, există, de asemenea … fantome … fantome de iubiţi”, spune regina în documentar. Vă asigurăm că acestea sunt inofensive si chiar prietenoase.

„Nu există nici un motiv să se teamă. Acestea sunt toate foarte prietenoase, doar că, uneori, te simți că nu eşti tocmai singur.” Dacă cineva spune că este înfricoşător, acest lucru nu este valabil şi pentru suveranul Suediei, care afirmă, din contră, că este „un lucru foarte interesant”… 

În Suedeză, Drottningholm înseamnă „Insula Reginei”

Impresia prințesei Christina

Cea mai mică dintre cele patru surori ale regelui Carl XVI Gustaf, autoare a unei cărți despre Palatul Drottningholm, prinţesa Christina confirmă această teorie despre fantome, dar este relaxată cu privire la acest subiect şi are chiar şi o notă de umor când vorbesţe despre aşa-zisele „fantome” şi fenomene paranormale care s-ar petrece în palat.

„Există energii ciudate în această casă și e curios că aceasta nu se manifestă cu zgomot sau formă. În toate casele vechi sunt povești cu fantome „, precizează ea, „există poveşti cu fantome”. Ea mai spune că „imaginaţia o ia uneori razna, iar atunci apar fantomele”…

Palatul este înscris pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial.

În 1810, Jean-Baptiste Bernadotte (1763-1844) a fost ales rege al Suediei şi Norvegiei şi a luat numele de Charles al XIV-lea Jean (în suedeză,  Karl Johan al XIV-lea) şi de Charles Jean al III-lea (în norvegiană , Karl Johan al III-lea).