Palatul Telefoanelor, primul zgârie-nori din Bucureşti, scos la vânzare pe OLX. Cât costă clădirea

Palatul Telefoanelor din Capitală a fost scos la vanzare pe portalul OLX. La pachet cu alte două imobile, clădirea simbol a Bucureştiului a fost postată la pretul de 21,6 milioane euro.

15 iun. 2016, 10:06
Palatul Telefoanelor, primul zgârie-nori din Bucureşti, scos la vânzare pe OLX. Cât costă clădirea

Palatul Telefoanelor din Bucureşti, anunţat în urmă cu doi ani ca fiind scos la vânzare de Telekom (fosta Romtelecom), a fost ofertat, împreună cu alte două clădiri adiacente, pe portalul olx.ro, cel mai mare site local de anunţuri, oferta fiind însă ulterior retrasă.

Acum, ANCOM, care vrea să cumpere clădirea, aşteaptă o nouă oferta, dar Telekom a precizat că „în momentul de faţă, această proprietate nu se află pe lista imobilelor promovate la vânzare„, potrivit profit.ro.

Citeşte şi Palatul Patriarhiei a fost sfinţit după reabilitare. Un muzeu şi un punct de informare vor funcţiona în clădire

Palatul, inclus pe lista monumentelor istorice, a fost propus la vânzare pe olx.ro inclusiv la finele lunii mai, într-un pachet de trei proprietăţi imobiliare incluzând clădirea de birouri denumită „Tandem” şi parcarea aferentă, ambele în spatele Palatului Telefoanelor, pe strada Matei Millo. Preţul cerut pentru acest pachet a fost de 21,6 milioane euro, din care 10,9 milioane euro a fost cerut pentru clădirea „Tandem”. Potenţialii cumpărători au fost informaţi, în anunţ, că proprietarul exclusiv al proprietăţilor este Telekom România Communications, oferta fiind însă avansată prin intermediul unei firme imobiliare, Tănase Holding.

Palatul Telefoanelor este o clădire reprezentativă a Bucureştiului, situată pe Calea Victoriei. Are o înălţime de 52,5 m şi a fost construit între anii 1929 – 1934 într-un stil specific zgârie-norilor americani, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Până în anii ’70 a fost cea mai înalta clădire din Bucureşti şi a fost fiind prima clădire înaltă, cu schelet metalic, din România.